träning

100 dagar till Stockholm marathon

100 dagar till Stockholm marathon

Idag möts jag av en stor blinkande banner på facebook som hurtigt kunger att det nu är 100 dagar kvar till Stockholm marathon. Paniken kommer direkt. Vi räknar alltså dagar nu, inte veckor?! Jag som ännu inte fått till några långa långpass, och inte en sprungit på över en vecka pga den här eländiga förkylningen som sitter och lurar i bihålorna. 100 dagar till marathon alltså. Det är dags att lägga i nästa växel nu.

Som ni förstår har jag inte helt följt schemat jag satte upp för mig själv, mycket tack vare förkylningen men också lite lathet (eller snarare ovilja mot Göteborgs-vädret). Så nu när jag är i princip frisk så blir det andra bullar. Jag hoppar på schemat direkt här och nu, vilket innebär powerwalk idag (tur det, eftersom jag var på Bodypump i tisdags och har en förlamande träningsvärk i framsida lår) och 14,5 km löpning imorgon. Årets förhoppningsvis längsta pass alltså. Sen bokar jag in veckans alternativa träning på lördag med spinning och ett core-pass på gymmet. Jag ska nog försöka se till att plocka ihop en bra träningsvecka ändå.

Hur går träningen för er? Får ni till några pass trots skitväder och vabruari?

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Annika
  February 23, 2017 at 10:01 am

  Om det är någon tröst så jag gjorde jag bara tre riktiga långpass inför mitt marathon, 20 km, 25 km och så 30 km.
  Sen sprang jag på som vanligt och körde 15-17 km som längst några gånger.
  För mig som hade ett tidsmål på 4,30 räckte det inte helt fram (hade också väldiga problem med vädret 2015), men jag var absolut i formen att jag aldrig tvivlade på målgång.
  Kämpa på, det kommer att gå!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 23, 2017 at 10:05 am

   Det låter ju iallafall ganska så uppmuntrande 😀 Får försöka övervinna min motvilja mot kylan bara så jag orkar ta mig ut på några längre turer. Jag vet ju att jag gillar det när jag väl är där.

   • Reply
    Annika
    February 23, 2017 at 3:22 pm

    Jag sparade mina längre turer till april och maj. Lite tokigt att springa 30 km bara två veckor innan, men jag ville se hur kroppen reagerade innan jag gick till start. Jag var livrädd för att inte klara det.
    Gneta på som du gör och sen är det bara att göra sitt bästa. Jag ska på bröllop den 3 juni men hinner heja fram dig på första varvet!!

    • Reply
     Emma Hällbacka
     February 25, 2017 at 9:14 am

     Men åh vad kul att du hejar på! Jag är också livrädd att inte klara det. Att jag ska få ont, bli rädd att jag är skadad och bryta. Det är jag rädd för :O Har inget emot smärtan, men när jag tror att något är sönder får jag panik. Även om det aldrig är det…

 • Reply
  Camilla Lind
  February 23, 2017 at 10:48 am

  Kom igen Emma! Det här klarar du!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 23, 2017 at 11:50 am

   Tack för peppen. Jag ska göra mitt absolut bästa!

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  February 23, 2017 at 3:09 pm

  Woop wopp!
  Med tanke på att jag började fundera på maraton igår, så känns 100 dagar verkligen som pyttepyttelite, trodde jag hade typ fem år på mig att förbereda mig. Men äsch då, detta löser vi va! 😀

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 25, 2017 at 9:13 am

   Om man springer en halvmara utan problem så är man redan halvt föreberedd tycker jag 😀 Bara långpassen kvar…

 • Reply
  Mari
  February 23, 2017 at 10:06 pm

  Jag tror på dig fina du <3 KRAM

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 25, 2017 at 9:14 am

   Tack fint att höra! 😀

  Leave a Reply