Menu
lifestyle

13 km och dagens mat

Just nu känner jag mig jäkligt tillfreds med tillvaron. Ovanför ser ni min frukost idag – en stor skål havregrynsgröt med hallon, blåbär och pumpafrön. Den satt som en smäck eftersom jag sedan begav mig ut på ytterligare ett långpass. Efter förra veckans 10-kilometrare så tänkte jag att det kanske är bäst att vila fram till varvet. Dock är ju det är med att “vila sig i form” inför ett lopp beroende av att man faktiskt har tränar ganska hårt fram tills dess. Jag kör lite tvärtom, vila hela året och kör sedan järnet sista månaden, haha.

Nä men skämt åsido så kände jag mig helt återhämtad efter förra veckans långpass, och jag tänkte att jag borde hinna återhämta mig från dagens pass efter ytterligare en vecka. Däremot behöver jag känna på lite längre pass, och väcka muskelminnet av dämpat travande till liv igen. Men framförallt så ville jag känna att det här var ingen match. Och visst var jag trött på slutet, och lite öm i höfter, knän och vader, men det var inte på något sätt en maxprestation. Pannbenet är därmed ytterligare stärkt inför Göteborgsvarvet om exakt en vecka.

Jag siktar på att komma runt under 3 timmar, vilket innebär att jag endast behöver hålla en fart som är 14 sekunder snabbare per km än den farten jag höll på dagens lugna pass, så känner verkligen att det är minst sagt rimligt. Och detta då trots att jag väger nästan 100 kilo. Ibland undrar jag verkligen om jag faktiskt är någon form av löpartalang som enbart hålls tillbaka av min övervikt, eller om jag helt enkelt bara har erfarenhet av att springa långt som de flesta med min vikt inte har, och därmed vågar pressa mig mer.

Efter passet slängde jag ihop en grymt god sen lunch på linspasta, färdigstekta kycklingbitar som jag hade portionsförpackade i frysen, mango, rödlök, tomat, grönkål, koriander och mango chutney. En stor kolhydratladdad lunch som verkligen satt som en smäck. Jag tänkte uppdatera lite mer om det på invägningen på måndag, men den här veckan har jag verkligen ansträngt mig (och lyckats!) med att äta mer hemlagad och rejäl mat i stora portioner. Endast ett par gånger har jag bytt ut maten mot chips och bullar, och efter min aha-upplevelse om potatis så vågar jag verkligen lassa på med mat. Portionen ovan blev till exempel ca 871 kcal – vilket faktiskt är detsamma som två kanelbullar. Däremot kommer det här hålla mig mätt i timmar, gav massor av näring och hela 70(!) gram protein. Så trots att jag har stuffed my face den här veckan så har jag samtidigt mått jättebra och om jag inte gått ner i vikt så har jag nog åtminstone stått still.

PS. Vill du se mer av själva löprundan så har jag lagt upp både bilder och filmer på i min instagram-story, fastnålat under “löpning”. @emmahallbacka heter jag på insta, klicka HÄR för att komma dit!

3 Comments

 • Elina
  May 12, 2019 at 15:15

  Haha åh är också frälst av potatis, så himla mättande och tillfredsställande ju!
  Så glad att jag hittade din blogg! Ofta när jag får tycke för en blogg är den senast uppdaterad typ 2009 så kul att du är aktiv! Vilket driv du har!!

  Reply
  • Emma Hällbacka
   June 10, 2019 at 21:09

   Men tack vad glad jag blir över att du hittat hit! :D

   Reply
 • Johanna
  May 13, 2019 at 14:46

  Lycka till på varvet :)

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.