Menu
lifestyle

Nu tänker jag sluta be om ursäkt

Ibland när man får vad man vill ha, så skäms man över att man har det och att man över huvud taget ville ha det. Jantelagen sitter djupt inbränd i många av oss, inklusive mig, men nu tänker jag ta till alla medel för att radera bort den.

Jag tänker inte längre be om ursäkt för att jag bor i en trea, ensam, och att alla tycker att det är alldeles för stort och onödigt. Jag tycker om att bo i en trea, jag gillar att ha plats omkring mig. Jag gillar min lägenhet enormt mycket, och eftersom jag tillbringar mycket tid hemma så är det viktigt att jag trivs där. Jag tycker inte det är onödigt mycket plats. Jag har råd med det, varför får jag inte ha hur mycket plats jag vill?

Folk är bara avundsjuka, de tror att jag får allt ur mina föräldrars fickor. Ska säga er att varenda liten pryl, varenda jävla liten färgfläck på de ommålade väggarna har jag bekostat helt själv, med skattade pengar som alla andra. Jag har själv byggt ihop alla min möbler, inrett, handlat dem och och målat om alla rum (med hjälp av en god vän). Det enda jag fått är hjälp att bära upp sakerna, dumpade i hallen. Och juste, jag har ärvt TV:n med. Men resten är MITT och jag har skaffat det SJÄLV, det är mitt svett och mina tårar som betalat och fortfarande betalar för det hela.

Vill också tillägga att ingen varken lagat mat åt mig, tvättat åt mig, betalat mina räkningar, städat åt mig eller gjort någonting annat som de flesta verkar förvänta sig att deras föräldrar ska fortsätta med trots att de flyttat till ett eget boende. Jag har minsan skött allt sånt själv från första stund, om inte innan dess. Jag till och med hade en egen ekonomi när jag bodde med min familj, som inkluderade alla mina utgifter utom hyran (ja, även mat betalade jag själv) Jag är nog en av de mest självständiga människor jag vet, så kom inte med några fördomar om att jag har haft det lätt i livet och inte vet vad det vill säga att kämpa lite.

Så jag jag tänker GE FAN i att känna mig vräkig, och istället känna mig stolt, för vad än andra tror så vet jag vad det har kostat, och om de tror att jag tänker slänga det i sjön för att de inte ska känna sig illa till mods, kan de dra åt helvete. Så det så!

4 Comments

 • Johan
  May 26, 2009 at 13:59

  Det är helt rätt. Klart du ska ha det som du vill och det är jättebra att du klarar det helt själv, mer än många andra skulle (inklusive mig själv). Go for it!

  Reply
  • Emma Hå
   May 26, 2009 at 02:00

   Ja, visst är det rätt? Jag har inga som helst planer på att sluta :)

   Reply
 • Sandra
  May 26, 2009 at 16:19

  Ja, du kämpar tappert, Emma! Man måste veta vad man vill för att komma någonstans i livet.

  Reply
  • Emma Hå
   May 26, 2009 at 02:00

   tack =) ja, det är sant, så sant. Eller ja, man kommer säkert någon vart annars också, men kanske till ett mindre bra ställe.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.