Menu
lifestyle

mottaningskoordinator 2014!

Vet ni, nu har jag något riktigt roligt att berätta! Ni som känner mig eller har läst min blogg ett längre tag känner till det återkommande momentet RePe under tre veckor i augusti. Det är kort sagt min studentkårs nollning, och i år är jag inget mindre än vald till mottagningskoordinator! Det är ett uppdrag som innebär att jag skall koordinera alla föreningar och aktörer som medverkar under naturvetarsektionens mottagning, vara min studentkårs ansikte utåt och se till så att allt klaffar i höst. Jag har vetat ett litet tag att jag fick uppdraget, men idag blev det formellt beslutat, så nu kan jag skriva om det. Vi har vårt första planeringsmöte imorgon vid lunch, och det kliar som satan i mina fingrar att sätta igång. De som brukar hänga på fester jag arrangerar vet att de ofta är väldigt påkostade, välorganiserade och uppskattade. Att ordna kalas, fester och roligheter och sedan få stå och vara spindeln i nätet är nog det absolut roligaste som finns. Det är inte en slump att jag det var jag som tog tag i hela idén om Boot Caps liksom. 
 
Det här är en väldigt stor grej för mig, eftersom RePe är något som ligger mig varmt om hjärtat, och jag har numera vart med på hela sju stycken! 2007 hade jag precis tagit studenten och dök upp på campus, rädd förvirrad och trotsigt iklätt högklackat eftersom jag inte minsan var någon nörd! Jag var dock inte riktigt redo för att börja plugga och det hela varade bara några månader, men RePe hann jag vara med på. Året därpå, 2008, tog jag tag i saken igen och nu jävlar! Det är så fruktansvärt synd att det inte finns några foton från den här tiden, men det var i samma veva jag startade den här bloggen så lite finns det att läsa bak i arkivet. 2009 var mitt aktiva år i ReKo (se bilden, jag satt på capsstationen redan från början) och då var jag med och arrangerade alla roligheter. 2010 var jag ReKo-phfadder, gick på phfaddersittning och hade en egen phfaddergrupp. 2011 var första året du naturvetarsektionen satte ihop alla insitutionernas mottagningar till en, och jag var Göta-phfadder, därav den snygga tröjan på bilden. 2012 var jag bara hangaround, umgick med de nya (bland annat iklädd min senilsexkåpa, som på bilden). 2013 var första året jag kände att jag ville engagera mig ännu mer, och jag såg helt enkelt till att göra min då årsgamla capsförening CLC till ett inslag på mottagningen.
 
Och i år är jag alltså koordinatorn för hela kalaset. Det ställer givetvis krav på mig, och jag kommer att få offra en del sena kvällar för att kunna vara med och alert tidigt på mornarna för att finnas tillhands för de nya studenterna, men det gör mig ingenting. Jag upplever att jag har ett stort stöd från alla föreningarna än så länge, och det skall bli så fruktansvärt kul att komma igång och planera. Vad jag vill säga är väl helt enkelt att RePe-febern kom tidigt i år, och jag, alla föreningar, studenter och nykomlingar på natuvetenskapliga fakulteten på Göteborgs Universitet kan se fram emot den absolut bästa mottagningen ever! 
 
 
 

3 Comments

 • aleksos
  May 11, 2014 at 10:46

  Först vill jag säga att Gud inte kommer straffa dig. Människan har fri vilja. O Gud straffar inte på det sättet. Det är när det är helt uppenbart för en människa att hon gör fel som en människa drar på sig konsekvenserna av sin egen dumhet. Hon eller han är med andra ord medveten om det. Man kan vara ursäktad om man inte vet bättre. Då går man inte emot kända fakta. Men att hoppa från 6:e våningen o tro att naturlagen inte gäller just mig…. O se’n tror jag inte det finns ett anti-förhållande mellan vetenskap o tro. Du studerar ju själv astrofysik så då förstår du säkert att kosntruktioner som följer invecklade processade lagar förväntas uppföra sig även i fortsättningen på ett förutsägbart sätt. Just p.g.a. förutsägbarheten så kan vi ha tillförsikt. Solen går upp igen i morgon. Jorden är rund idag o kommer att vara det i morgon också. Gravitationen är densamma i morgon som idag o.s.v. Lite om detta. Ha’ de’.

  /aleksos

  Reply
 • aleksos
  May 11, 2014 at 12:25

  Hej!
  Först. Bra blogg. Positiv o intressant.
  /a.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.