Menu
lifestyle

säsongens första "långpass"

Efter mötet med fakultetsstyrelsen igår var jag en snabbis på gymmet och körde lite superset för benen och 30 min intervallträning på löpbandet, innan jag åkte hem till S och åt ärtsoppa. Däckade i säng redan kvart i nio haha, så vaknade imorse av mig själv strax efter 6. Jag har verkligen märkliga sovvanor som ena dagen liknar de hos ett småbarn och nästa natt sover jag inte alls. Nåja. Jag utnyttjade de tidiga morgontimmarna till max och tog mig en rejäl powerwalk, 9,6 km blev det! Jag har lite småpanik över att jag måste få upp mängden mil i benen, långpass är ett måste, men eftersom även den lättaste jogg pga min övervikt och allmänt dåliga form numera räknas som högintensiv så fick det helt enkelt bli promenad för att klara hela distansen. Banan jag tittat upp är dock redan en ny favorit, 6 av de 10 kilometrarna går på en kupierad grusväg längs Lärjeån, och resten är långa, plana asfaltsrakor. Lätt nya favoritbanan, eftersom den dessutom går att korta av på ett antal ställen till kortare pass, och utöka om jag fortsätter springa bortåt. Nu är benen officiellt slutkörda och jag sitter och väljer mellan vegetarisk chili con carne eller stekt strömming med potatismos till lunch. Hoppas ni har en fin fredag där ute! 

3 Comments

 • Anonymous
  December 12, 2014 at 13:42

  SV: Jo men det är det som är grejen, det är det! :D Dessa nudlar är baserade på kojnaku-roten som finns i Asien. Det är en rot som är naturligt fria från kalorier (eller okej 4kcal/ 100 gram om man ska vara petig ;)) , kolhydrater, fett och tillsatser, samtidigt dock som den har högt fiberinnehåll som gör att de mättar mycket.
  Jag äter inte pasta eller vanliga nudlar eftersom jag anser att de innehåller onödigt mycket kalorier som dessutom inte får mig att bli mätt. Jag kan övertyga dig om att du verkligen inte kommer behöva femdubbla portioner på dessa. Haha man blir VÄLDIGT mätt på bara en portion ;)

  //hundredkitchenstories.blogg.se

  Reply
  • Emma Hå
   December 12, 2014 at 13:50

   Jo alltså jag tvekar inte på om man blir mätt eller inte, snarare om det finns tillräckligt med proteiner i =)

   Reply
 • Anonymous
  December 12, 2014 at 14:05

  SV: Nej, proteiner finns det faktiskt inte. Haha det skulle nog vara nästa stora genombrott i hälsovärlden – proteinnudlar. Det skulle vara en dröm ;)

  Men dessa fitnessnudlar är mycket mättande oavsett om de inte har proteiner och dessutom även mycket goda, så om det är proteiner du vill ha så funkar ju en proteinrik sås TILL nudlarna också! :)

  //hundredkitchenstories.blogg.se

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.