Menu
lifestyle

Att bygga ett bloggföretag

Idag gjorde jag min första investering i mitt nya företag! Jag köpte 12 månaders webhosting och ett par domäner för min nya hemsida. Det kostade inte särskilt mycket, och det kommer bli så kul sen i november när jag skall få tillbaka lite grann av pengarna när jag redovisar momsen. (Är jag jättetöntig som tycker det skall bli kul att hålla på med redovisningen?).
 
I vilket fall så var steg två efter detta att börja sortera upp mina konton. Alltså email-konton, blogg-kontont osv. Hittills är detta vad som framkommit: jag administrerar just nu 8 olika google-konton, 3 hotmail-konton och ett antal andra mejladresser som forwardar till dessa. Jag skriver dessutom på ca 5 olika bloggar med tillhörande bloglovin-konton och facebook-sidor, en twitter, fyra instagramkonton, en privat och en offentlig youtubekanal, och numera också ett webhotell med, än så länge, åtminstone en halvfärdig hemsida. Släng då på fem olika domäner (och fler på G) utspridda på två domänregistreringssajter och dessutom ett konto på photobucket och en lookbook. PUH.
 
De flesta timmarna den här dagen har gått åt till att försöka strukturera allt det här i ett Excel-ark (vad hade jag gjort utan Excel?!), radera onödiga konton och försöka få till något sorts forwarding-nätverk för alla mejlkontona så jag slipper bli utbränd av att bara kolla mejlen. Sedan skall jag försöka koppla ihop alla domäner så att de pekar rätt, och kanske sortera upp mina instagram-konton lite. Det är ett sånt jäkla pilljobb, och jag har verkligen tur som tycker administrationen är nästan lika rolig som kärnverksamheten. 

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.