Menu
lifestyle

vattenfasta dag 1

Så var dag ett av vattenfastan avklarad. Jag ligger här i sängen och sörplar på dagens femte och sista halvliter vatten och tänker att om jag visste att det vore så här lätt och så här effektivt att fastaså hade jag gjort det här för länge sedan. Idag har både törst, kissenödighet och andra vätskerelaterade faktorer varit normala, men trots det är över ett 1 kg ner sedan imorse. Jag har promenerat över 8 km idag uppdelat i två soliga promenader som förhoppningsvis gjort slut på alla min glykogenförråd. Nu går jag in i proteinkatabolismfasen, dvs då kroppen får slut på kolhydrater och börjar konvertera protein till glykos för att försörja hjärnan. Det låter ju inte så kul för den som vill bygga muskler, men man får ju faktiskt räkna med att förlora något för att vinna något. Det är under denna fasen som man brukar må som sämst, och den varar i 1 – 2 dagar innan fettförbränningen tar fart på allvaroch muskelnedbrytningen avtar. 
 
Om man bortser från teorin och tittar på hur jag faktiskt mått idag så har både humöret och prestationen varit strålande. Jag har fått gjort både gårdagens och dagens räkneuppgifter (som jag hittade på en massa ursäkter för att inte göra), har gjort instuderingsfrågorna till kvällens labb och sedan genomfört själva labben, som idag gick på den udda tiden 17 – 21. Väl där så insåg jag tom att jag gjort den förut någon gång, men jag kan ju säga att förståelsen för vad som pågick var på en helt annan nivå den här gången. Så med alla dessa positiva resultat så blir det tidig sänggång, både för att jag imorgon skall upp kl 6 för att tvätta, och för att S står i köket och lagar något gott som jag till varje pris inte vill känna lukten av. Godnatt!

2 Comments

  • Anonymous
    March 3, 2015 at 21:41

    Så man ska bara dricka vatten och inte äta? Skulle också vilka testa på , har bara lyckats fasta under själva dagen genom att äta enbart frukost o Sen äta igen på kvällen. Men aldrig testat att fasta helt .

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.