lifestyle

4 kilo ner första veckan!

Det här är ju helt otroligt! På bara en vecka så har jag gått ner hela 4 kilo! Visst är det mesta vätska efter kortisonkuren, but still. Ingen kunde vara gladare än jag, och jag känner mig mer än uppmuntrad att fortsätta på min liberala diet. Och det visade sig att även måtten, speciellt runt mitten, även har minskat lite. Helt klart en bra början!

 

 • Vikt: 99,4 kg (-4,0 kg)
 • BMI: 34,8 (-1,4)
 • midja: 103 cm (-2 cm)
 • mage: 122 cm (-3 cm)
 • rumpa: 123,5 cm (-1,5 cm)
 • midja/rump-kvot: 0,83 (-0,1)
 • bröst: 100 cm (+/- 0 cm)
 • lår: 75 cm (+/- 0 cm)
 • arm: 38,5 cm (-0,5 cm)
 • hals: 38,5 cm (-1 cm)
 • kroppsfett: 48,9 % (-1,1%)

Jag är alltså tillbaka under hundra-strecket och hoppas att jag aldrig mer går över det. Första delmålet just nu är 95 kg, för då är jag nere på vad jag vägde förra sommaren. Jag hoppas att jag kan nå det innan maj är slut, för då ska min belöning bli ett riktigt långbesök hos frisören. Det ser jag verkligen fram emot!

Den där “vanliga maten”

Min diet lämnar dock fortfarande en del att önska, och jag blandar hejvilt mellan nyttiga, balanserat sammansatta hemlagade måltider – och chips, bullar och lightläsk. I helgen blev det också några cocktails för mycket på bröllopsfest och en pizza på söndagen. Men skam den som ger sig! Jag hittar hopp i de minsta småsaker, som att jag har börjat lära mig äta vissa livsmedel som jag tidigare avskytt, för att förenkla min vardag. Banan är ett sådant exempel. Jag vill gärna gilla banan för det är ett så praktiskt mellanmål, men klarar verkligen inte av konsistensen. Men har nu köpt hem ett dussin ekologiska bananer som jag ska tvinga i mig för att öva. 15 gånger sägs det att man ska äta en grej, så gillar man (eller iaf tolererar) den sen.

Jag velar också kring hur mycket jag ska äta. Jag vill ju gärna gå ner fort, men jag vill samtidigt hitta något som är hållbart och som inte gör mig vrålhungrig och grinig. Jag är en extremt hangry person, och skiter i både mina egna och andras känslor när hungern sätter in. Då är det socker som ska ner, och saker som träning, umgänge, städning eller jobb får vänta. Det försöker jag undvika, och mitt stora projekt just nu är att regelbundet försöka få till den där beryktade “vanliga maten” med mackor, gröt, potatis, frukt, köttfärssås och lax. Ni vet vad jag menar. Den där maten som är fullkomligt otänkbar för någon som i flera år tänkt att gluten, kolhydrater, mjölk och nu senare också baljväxter är dåligt för kroppen. (sen att man kompenserar med att äta bullar är en annan sak…) Men I am getting there.

Kanske skulle vara kul att lägga upp lite matbilder från veckan, och kanske tom något recept. Skulle ni gilla det?

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Jeanette Sandelin
  May 8, 2019 at 03:18

  Grattis och heja dig :)

 • Reply
  Johanna
  May 8, 2019 at 14:44

  wow härligt :)

 • Reply
  Veronica
  May 11, 2019 at 03:22

  Heja dig! Blir så inspirerad! Vill hänga på ditt race! Hur många kalorier äter du per dag för att komma ner 1kg/vecka? Hur ser ditt kostupplägg ut? Behöver alla tips jag kan få! Har också kämpat med vikten många år nu och älskar löpning och träning!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   May 11, 2019 at 16:36

   Men åh tack vad kul! Jag anpassar hela tiden mitt kalori-intag efter min träning, och för att gå ner 1 kg på en vecka ska man äta 1000 kcal mindre per dag än man förbränner. För mig skulle det utan träning innebära ca 1500 kcal. Dock så satsar jag i fortsättningen på ca 0,5 kg per vecka och får då äta ca 2000 kcal per dag, plus det jag bränner genom träning. Det är en nivå som jag kan hålla just nu, sen kanske jag justerar allteftersom, speciellt om jag skruvar upp träningen :)

 • Reply
  Veronica
  May 11, 2019 at 03:23

  Heja dig! Blir så inspirerad! Vill hänga på ditt race! Hur många kalorier äter du per dag för att komma ner 1kg/vecka? Hur ser ditt kostupplägg ut? Behöver alla tips jag kan få! Har också kämpat med vikten många år nu och älskar löpning och träning!

  • Reply
   Anonymous
   May 15, 2019 at 21:57

   Tack för ditt svar! Du är grym! Håller tummarna för att du är frisk och kan köra på lördag! Jag kommer vara i GBG då så ska heja på dig! Så impad av att du orkar springa så långt och så länge! Heja dig!!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.