träning

6 träningsmyter som vi alla gått på

De flesta av oss har vart där. Kört med minihantlarna för att vi är rädda att bli biffiga, eller hoppat över dem helt. Gör bara cardio i fåfänga försök att gå ner i vikt (hallå är inte jag ett levande bevis nu på att konditionsträning inte automatiskt är lika med viktnedgång? 0 kg har jag gått ner sedan jag började springa förra året!) eller skippar att äta efter träningen för att inte göra träningen ogjord. Med en förkylning som tack.

Igår skrev jag ett inlägg på Bloggar om hälsa där jag tar upp 6 vanliga myter om träning som framförallt kvinnor fortfarande verkar tro på. Det är inte så konstigt, för litteratur som syftar till att göra kvinnor osäkra och sedan sälja in lösningar till dem gör allt för att hålla liv i de här myterna. Det var i hälsotidningarna jag lärde mig om “långa, slanka muskler” och det var på liknande ställen jag läste om hur man kan “gå ner 5 kg med promenader”. Genom att självsäkert kokettera om efterförbränning och träningen som lösningen på allt så sätter man käppar i hjulet för alla kvinnor som försöker uppnå resultat, och nu får det vara slut med det.

In och läs om 6 stycken träningsmyter och hur det egentligen ligger till. Och kör sedan så svetten ryker!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Hanna
  February 9, 2017 at 7:24 pm

  Intressant att läsa!! Jag går inte heller ner i vikt av att springa. Det behövs lite kalorier och komplettera träningen med promenader. Sen måste jag påpeka en annan sak att pilates är inte statisk träning. Pilates är dynamisk träning som bygger styrka när den utförs på rätt sätt. Det är bara att jämföra med mina kompisar som kör vanlig styrketräning. Min starka core slår deras med hästlängder och jag har inte gjort en situps på säkert ett år utan andra pilatesövningar istället.

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 9, 2017 at 8:46 pm

   Ah det är faktiskt sant, men jag tänker mer på pilates som statisk eftersom huvudfokuset i den pilates jag har kört (hemma-dvd haha) har varit på att alltid har naturlig svank och stark bål. Alltså är bålträningen statisk. Rörelserna i pilates är väl också ganska långsamma? Rätta mig gärna om jag har fel, hade faktiskt tänkt börja köra pilates igen, som du säger så får man bålstyrka out of this world av det!

   • Reply
    Hanna
    February 10, 2017 at 1:11 pm

    Jo det har du ju rätt i. Själva positionen för magen blir ju statisk medan armar och ben rör sig. Men det beror lite på vilka övningar man jobbar i. The hundred till exempel är statisk för magen och dynamisk för armar. Den är med andra ord både och men mest dynamisk. Det där med naturlig svank eller inte beror helt på vilka övningar man ska göra.
    Ska du träna pilates hemma är den absolut bästa winsor pilates. Finns bra filmer på youtube. Ska du träna det på gym. Kontrollera att personen som har passet verkligen är utbildad inom pilates. Det finns så mycket skräp. 🙂
    Jag måste nog sluta skriva här annars kommer det bli en hel novell, haha. 😀

  Leave a Reply