hälsa

Äntligen släpper det!

Alltså jag säger bara ÄNTLIGEN! Jag har fan kämpat, och känner mig så välförtjänt av den här viktnedgången på stabila 1,2 kilo den gångna veckan. Och vet ni? Det här är rekord! Inte i viktnedgång, men det här är första gången jag gått ner tre veckor i rad. Visst är totalsumman bara 2,2 kilo (gått ner bra mer än så på bara några dagar, men då var det bara vätskevikt) men det faktum att jag inte gått upp och ner samma 2 kilo varje vecka är fasimej en stor framgång. Med tanke på att även måtten fortsätter att minska, och jag även ser stor skillnad på bilderna så är motivationen på topp! Men nu går jag händelserna i förväg. Vi tar det från början och tittar på sifforna först.

Veckans mått

 • Vikt: 100,3 kg (- 1,2 kg, totalt: -2,2 kg)
 • BMI: 35,1 (- 0,4, totalt: -0,8)
 • midja: 102,5 cm (- 1,5 cm, totalt: – 4,5 cm)
 • mage: 120 cm (- 1 cm, totalt: – 3 cm)
 • rumpa: 124,5 cm (+/- 0 cm, totalt: – 0,5 cm)
 • midja/rump-kvot: 0,82 (- 0,2, totalt: – 0,4)
 • bröst: 101 cm (- 1 cm, totalt: – 2 cm)
 • lår: 74,5 cm (- 0,5 cm, totalt: – 0,5 cm)
 • arm: 38,5 cm cm (- 1 cm, totalt: – 1,5 cm)
 • hals: 39 cm (- 1 cm, totalt: – 2 cm)
 • kroppsfett: 48,9% (- 0,2%, totalt: – 0,5%)

Ja men ni ser ju, vartenda mått har minskat förutom runt rumpan, men det är väl ändå det måttet man vill minska sist hehe. Det är iallafall där det hälsosamma fettet sitter, så jag är så glad att magen verkar krympa fortast då det är där det skadliga fettet sitter. Nu ska jag göra allt för att nästa vecka nå mitt första delmål, vilket är under 100 kg och tillbaka på fetma grad 1, istället för grad 2.

Veckans före-och-efter-bilder

Som vanligt så är färgen störst skillnaden, efter en helg vid havet. Men alltså, nu ser även jag att det är faktiskt stor skillnad på magen. Och inte bara från sidan utan även på “den andra ledden” så ser man att det krymper. Och detta efter bara ynka 2 kilon! Tänk då hur det ser ut efter 10 kilo, eller 20, eller 30?! Än så länge har jag ju inget slutmål som är spikat i sten, eftersom jag inte vet riktigt vad som passar min kropp. Men minst 30 kg är det iallafall som ska bort, så jag hamnar under 72 kg, vilket är BMI 25. Sedan är resten bara kosmetiskt finlir.

Matdagbok för veckan

Jag måste tyvärr säga att jag slarvat med att skriva ner vad jag ätit, IGEN. Två dagar kostregistrerade jag dock och den ena dagen landade på 1900 kcal och den andra på 3058. Detta är mer än mitt mål, men så länge som det går åt rätt håll tänker jag vara snäll mot mig själv. Och så har ju faktiskt fler växlar att lägga i. Det som jag dock undvikit föregående vecka är den stora mängden bullar som jag vanligtvis sätter i mig. Jag tror att det stor för mycket av effekten, dels för att kalorierna blir något färre om jag äter bröd istället för fikabröd, och dels för att mindre kolhydrater ger mindre inlagrad vätska.

Med det sagt så har jag verkligen börjat komma över min kolhydratskräck på riktigt nu. Det var ganska många år jag var helt hjärntvättad av LCHF-maffian som förespråkar att man väljer bort kolhydrater. Men samtidigt så hade vi vegantrenden där man väljer bort allt animaliskt. På det så har vi antiinflammatoriska dieten där man väljer bort baljväxter och potatis, och till sist kom carnivore då man väljer bort allt utom kött. Till sist fanns det bara luft kvar som var tillåtet och då kände jag att det var dags att sluta lyssna på självutnämnda experter och börja lyssna på faktiskt forskning istället. Så numera har jag med gott samvete återintroducerat frukt som en daglig del av min diet på riktigt. Den lättnaden att kunna frossa i energifattiga livsmedel som dessutom smakar gott och mättar bra. Drömmen, (även om jag förstås håller koll på kalorierna).

Denna veckas matplan

Planen för den här veckan är först och främst att kostregistrera ALLT. Hittills har det gått bra, så förhoppningsvis kan jag ge ett lite bättre underlag inför nästa vägning. Jag lagar och äter mina matlådor, mina mellanmål och min frukt. Försöker hålla mig borta från skräp och läsk, även om jag inte har några förbud. Dyker huvudvärken upp så finns det Pepsi max i skåpet att bota den med. Men som sagt så försöker jag att dricka vatten så mycket som möjligt för att inte automatiskt dricka lightläsk vid minsta törst.

På fredag så är det midsommar och då kommer det nog bli en del alkohol, men jag har även planerat in nyttigheter som sill, jordgubbar och potatis. Svenska klassiker som står sig bra i konkurrensen bland nyttiga livsmedel, även bland mat som inte är festmat. Och givetvis ska jag försöka klämma in lite träning med. Jag har redan hunnit med ett långt löppass och ett par korta styrkepass, men målet är att ta mig ut i spåret minst två gånger till innan veckan är över. Vi får se hur det går.

Spara

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  N
  June 21, 2019 at 22:36

  Bra jobbat!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.