fitness

Är min drömvikt bara en dröm?

Jag har knappt rört vid vågen på två veckor, vilket å ena sidan känns skönt men å andra sidan så hinner vikten gå ganska långt åt fel håll på två veckor om det vill sig illa. Jag har dock ansträngt mig för att försöka äta lagad mat och lite halvt återupptäckts kokt potatis och lax. Gud så gott! Det verkar helt klart som att det inte har gjort någon skada iallafall, utan vikten har faktiskt gått ner ytterligare lite sen förra gången. Inga signifikanta siffror, men jag ligger åtminstone i energibalans.

 • Vikt: 95,8 kg (-0,7 kg)
 • BMI: 33,5,0 (-0,3)
 • Midjemått: 99,5 cm (+0,5 cm)
 • Midja/höftkvot: 0,82 (+0,01)
 • Kroppsfett: 45,8% (-0,5%)

Jag börjar dock bli lite trött på mig själv, det ska jag erkänna. Här sitter jag, vecka ut och vecka in, och gnäller och analyserar mina obefintliga viktförändringar istället för att faktiskt göra något åt dem. Visst tycker jag att alla har rätt till sina känslor, men efter så här många år så börjar jag undra vad det är som faktiskt stoppar mig. Tycker jag om att sitta här och gnälla liksom?

Faktum är att jag har slutat se mig själv när jag kollar i spegeln. Det känns inte som min kropp längre. Vad hände med min starka, atletiska marathonkropp? Nu ser jag bara fettvalkar som inte ens t-shirtar i XL lyckas dölja. Dom säger att man ska älska sig själv själv oavsett storlek, men hur kan jag älska någon som jag inte ens kan identifiera mig med? Det där är någon annans kropp. Med dom tankarna går jag in i veckan efter en tallrik havregrynsgröt och undrar i mitt still sinne om jag någonsin kommer att nå min mål, eller om jag är alldeles för bekväm med att vara en drömmare.

Spara

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Anonymous
  July 25, 2018 at 07:13

  Du kommer fixa det, långsamt är bättre än fort när det gäller viktnedgång. Du har kloka tankar och är ung så försök att hålla fast vid dem. Själv vaknade jag med ett 1kg plus men jag tycker inte det är lika jobbigt när jag vet att jag har tränat. Semestertider är alltid svårt när det gäller vikten det är lättare med rutiner och vardag. Den där gröten är både god och ger bra med energi, jag älskar fiberhavregrynen.

  Jag tänkte kolla om du har tips när det gäller intervallträning. Jag har sprungit ganska länge och långa distanser men bara kört intervallträning tre gånger ungefär. Hur kommer jag igång med dem och vad kan jag börja med?

  He en härlig dag

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 25, 2018 at 12:41

   Tack för dom uppmuntrande orden!

   Är det okej om jag svarar på din fråga i ett eget inlägg? Tänker att fler kanske är intresserade :)

   • Reply
    Anonymous
    July 25, 2018 at 17:25

    Absolut :-)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.