lifestyle

Årskrönika 2017

Vid den här tiden förra året satt jag med en klump i magen och undrade hur 2017 skulle bli. Jag hade redan fått brev om att vi var tvungna att flytta ur vår studentlägenhet inom ett par månader, jag hade jobb på 40% jag inte kunde leva på, mitt dåvarande förhållande knakade i fogarna och jag hade en outhärdlig stressklåda över hela kroppen. Jag var utsiktslös och aningslös om vilket omvälvande år 2017 skulle bli.

Certifierad löpcoach Urban Tribes

Nu när jag ser tillbaka så är det med viss förundran. Så mycket som har har hänt, trots att det känts som om jag aldrig kommer någon vart. Men mitt förhållande tog slut, lägenheten var tvungen att lämnas. Jag åt och grät mig igenom förra vintern, med när våren och min 29e födelsedag kom var jag redo för mitt nya liv. Vågade ta steget och huxflux investera i en utbildning till löpcoach för löpargrupper. Vilket lyckokast det var! I maj startade jag min första löpargrupp och det har bara gått uppåt sedan dess.

Efter ett minst sagt lyckat Göteborgsvarv fick jag tag i en lägenhet, och spenderade en av mina absolut bästa somrar någonsin i Masthugget, ett stenkast från mina bästa vänner. Jag hade mitt livs första betalda semester, spenderade varje solig dag i Azaleadalen eller på frisbeegolfbanan, på Tjörn eller på en weekendresa i skogen någonstans. Senare på sommaren fick jag heltidskontrakt på jobbet och kunde äntligen andas ut från den ekonomiska stressen som legat över mig som ett tungt åskmoln.

I augusti flyttade jag in i min lilla vind, ett förstahandskontrakt med minst sagt överkomlig hyra precis på gränsen till Skatås. Jag har jobbat röven av mig hela hösten, fortsatt kämpa på med mina löpargrupper genom regnrusket, och samtidigt lyckats hålla liv i och fördjupa relationen med mina vänner. Nu när jag tänker efter har jag verkligen haft ett riktigt superår, trots alla motgångar. Jag har verkligen visat att jag är kapabel att gå från ensam, hemlös, känsloätare och nästintill arbetslös till att ha fast bostad, en trygg heltidsanställning, ett blomstrande företag och gå ner 10 kilo bara på att byta ut tröstätande mot umgänge med mina vänner och familj.

Det enda smolket i bägaren är att träningen och framförallt bloggen har kommit lite på efterkälken. De finns fortfarande där i bakgrunden. Jag är en tränande människa, jag kör mina pass ändå, och då och då kommer det ju ett blogginlägg eller en instagrampost. Med det har inte varit på den nivån och med den strukturen som jag skulle önska. Och det ska blir den största förändringen inför 2018 – och om det är mitt största problem nu så känns det ändå som om 2018 kommer att bli helt fantastiskt, tror ni inte det?

Hur var ditt 2017?

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Clara
  December 31, 2017 at 09:24

  Så himla spännande år att följa med på! Du är verkligen en powerwoman😍 Ser fram emot 2018 och dina projekt!

 • Reply
  hopihopi
  December 31, 2017 at 15:43

  Vilket år du haft! Det har varit spännande att följa din resa och jag hänger med även år 2018 :)

  Mitt år har också varit bra. Jag sprang t.ex mitt första maraton (men inte sista). Det var något jag aldrig ens vågade drömma om för några år sedan när jag började springa. Jag var på drömresan till Australien och Nya Zealand, jag har bilat genom norra Europa tillsammans med min man och livspartner. Bloggen har fått ett lyft, träningen går bra och jag har inget att klaga på.

  Gott nytt år till dig!

 • Reply
  Johanna
  January 2, 2018 at 10:01

  Fantastiskt, det får plats så mycket på ett år :) så många bra saker, 2018 kommer bli grymt, vi fyller det med vad helst som vi vill att det ska innehålla!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 18, 2018 at 15:28

   Ja det känns som om jag lade en bra grund under 2017 för ett grymt 2018 :)

 • Reply
  Hanna
  January 2, 2018 at 10:04

  Härligt att läsa att det gått så bra för dig! Mitt 2017 har varit en blandad kompott av både bra och dåliga händelser. Framförallt hösten var ett riktigt lyft då jag började en pilatesutbildning och kunnat träna pilates på studio. Det har varit det stora smolket i min bägare under året. Hur ska jag komma igång med det som är viktigast för mig rent träningsmässigt. 2018 startar med jobb som pilatesinstruktör så jag är grymt glad över hur mycket som lossnat för mig.

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 18, 2018 at 15:29

   Men wow stort grattis! Misstänker att det är lite samma känsla som när jag blev löpcoach :D

 • Reply
  Maja
  January 5, 2018 at 20:15

  Mitt 2017 var ganska omtumlande. Efter mycket funderingar bytte jag häst och fick en ny kärlek, mitt vita sagosto ligger väldigt nära hjärtat. Sommaren regnade bort med jag kom igång med träningen ordentligt, första gången efter graviditeten för 3 år sedan. Köpte drömhuset med skog, hage och perfekt läge i augusti. Sen kom 750 meter snö och tidsbrist så nu är träningen återigen obefintlig (förutom ridning och stalljobb, såklart). Nya tag med skidåkning är planen för 2018, liksom att känna mig mer bekväm med att bli en sommartränare, åtminstone under småbarnsåren. Året avslutades riktigt tungt med cancerbesked för och varsel från bästa jobbet på miggan <3. Började dock detta är med en anställningsintervju, så det känns spännande. Gott nytt år!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 18, 2018 at 15:29

   Oj vilket tråkigt avslut :( Hoppas att 2018 blir bättre och att intervjun gick vägen!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.