lifestyle

Att komma ut som tjock

IMG_6417

Jag hade förbud mot träningsinlägg i 6 år

Vet ni, utan den här bloggen hade jag inte vart där jag är idag. Jag hade under de första 6 åren av min bloggkarriär ett strängt förbud för mig själv mot att skriva om hälsa och mat i bloggen. Jag försökte alltid gå ner i vikt i smyg, och ville liksom bygga upp någon slags fasad som baserades på att jag var smal och vältränad av mig själv. Jag drömde om att vara en sådan som kunde äta allt och fortfarande vara smal. Eller åtminstone att folk skulle tro det. Men det var jag ju inte. Så till slut tröttnade jag på att skratta bort alla dieter och träningsprogram folk pratade om, när jag i hemlighet ville vara exakt likadan. Jag tröttnade på att försöka dölja mina valkar och träna när ingen såg, och absolut ta en kaka för man måste ju vara normal, men i huvudet fundera på hur jag skulle kompensera för detta sedan.

Det var dags att byta riktning

Men så bytte bloggen helt inriktning. Jag bestämde mig för att slänga ut allt i ljuset och bli ärlig, för det är fan inte lätt att känna hur man blir större och tyngre och hoppas att ingen märker något fastän man vet att alla gör det ändå. Det är lika bra att erkänna liksom. Jag behövde komma ut som tjock. Och där blev en vändning för mig, för när jag erkände för mig själv att jag hade blivit fet, tappat styrkan och konditionen och hade matvanor som skulle få en dietist att blekna, så hade jag äntligen verktygen jag behövde för att göra något åt det. Första gången jag skrev ut min vikt i bloggen var jag så nevös, men det var samtidigt så otroligt befriande.

Ibland undrar jag vad folk tänker om bloggen

Utan bloggen hade det här aldrig varit möjligt, för här kan jag skriva allt jag tänker och känner, och inte behöva upprepa det tusen gånger för alla som frågar. Jag behöver inte förklara för alla mina bekanta vad jag äter och tränar, för alla vet. Personer jag inte sett på länge behöver inte storögt kolla in min övervikt, för jag har hunnit före och tryckt upp den i deras ansikten på bloggen. Det är som sagt rätt så befriande, men samtidigt känner jag mig ibland väldigt utsatt. Jag undrar vad personer som känner mig afk egentligen tänker om vad jag skriver här på bloggen. Människor jag kanske inte sett på flera år, eller människor som jag bara träffar ibland under helt andra omständigheter. Fast samtidigt kan jag inte låta det hålla mig tillbaka från att leva ut min dröm.

boh

Bloggen har med andra ord betytt otroligt mycket i min väg mot ett hälossammare liv. Och inte minst det nätverk av fantastiska bloggare jag lärt känna genom Bloggar om hälsa, som dagen till ära fyller ett helt jäkla år!! Tänk att det är ett år sen jag skapade vår facebookgrupp och vi började skriva om våra veckoteman. Så mycket jag har lärt mig, och så mycket pepp jag har fått där. Jag tycker att ni ska gå in på vår hemsida och läsa min jubileumskrönika, och sedan gå in här och kolla in våra bloggar. Jag vill framförallt att ni kollar in Helens inlägg om hur bloggen har följt henne i 10 (!) år, och Idas inlägg om hur bloggen gjorde henne till löpare.  Så mycket kunskap och vishet som finns där så det är helt sanslöst. Tack tjejer för att ni delar den här bloggvärlden med mig!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  September 9, 2016 at 17:01

  <3 !!
  Du är underbart, Bloggar om hälsa är underbart! Så stolt över att få vara en del av det!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   September 9, 2016 at 17:02

   Och när jag skriver “du är underbart” så fattar du att jag menar underbar.
   Fan vad jag hatar att skriva fel i kommentarer! (!!!)

 • Reply
  Paulina Gunnardo
  September 9, 2016 at 21:53

  Oj hjälp vad folk har bloggar länge! Jag har ju precis börjat och det är svårt att föreställa sig hur det kan vara så många år senare, så som du upplever nu efter en flera års bloggande. Men skönt att det känns så bra att du kan vara dig själv i bloggen och använda den så som kanal! Det uppskattas som läsare också :) Gillar att du är så mänsklig här.

 • Reply
  Birgit
  September 9, 2016 at 21:58

  Bra inlägg! Jag har ju en hel del att läsa in, har ju ganska nyss hittat hit. Hälsa är ju så mkt och det handlar mer om helheten än bara utseende!

 • Reply
  Hanna
  September 9, 2016 at 22:25

  Jag vill också vara med i er grupp. Fast jag är ingen ren träningsblogg utan skriver om båda vardag, hälsa och träning. Så nu fick jag ur mig det, har tänkt det så himla länge. :-) ´För att återgå till det du skriver om så tycker jag att du är stark och modig som vågar skriva om det du tänker och känner. Så tror jag att majoriteten tänker, vilket mod du har och vilken inspiration du är. Inspiration till att vara dem man är utan en massa masker. Det behövs mer av det i dagens samhälle där så mycket osäkerhet och rädsla för att inte duga florerar.

 • Reply
  Vad har bloggen betytt för min träning? – Bloggar om hälsa
  September 11, 2016 at 18:14

  […] Emma Hällbacka skriver om hur bloggen hjälpte henne att bli ärlig mot sig själv och ta tag i sin hälsa. […]

 • Reply
  Åsa
  September 12, 2016 at 18:33

  Du är bara bäst! Tjock eller ej, du är den du är, vacker och stark. Du är en jätteinspiration och du delar med dig – så himla bra! Vi är alla olika, har olika monster att slåss mot. Jag tror inte att någon går fri.
  Kärlek till dig!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.