hälsa

Efter två veckor på dieten

Det är alltså måndagens vägning som ni får idag på onsdag. Det är sånt jäkla meck att få till de här långa inläggen med all statistik och alla bilder att det tar några dagar att få ihop. Nåja, bättre sent än aldrig och jag lovar att bättra mig! Och nu till veckans mått:

 • Vikt: 101,5 kg (- 0,3 kg, totalt: -1,0 kg)
 • BMI: 35,5 (- 0,1, totalt: -0,4)
 • midja: 104 cm (- 2 cm, totalt: – 3 cm)
 • mage: 121 cm (- 0,5 cm, totalt: – 2 cm)
 • rumpa: 124,5 cm (- 0,5 cm, totalt: – 0,5 cm)
 • midja/rump-kvot: 0,85 (- 0,1, totalt: – 0,2)
 • bröst: 102 cm (-0,5 cm, totalt: – 1 cm)
 • lår: 75 cm (+/- 0 cm, totalt: +/- 0 cm)
 • arm: 39,5 cm cm (- 0,5 cm, totalt: – 0,5 cm)
 • hals: 40 cm (+/- 0 cm, totalt: – 1 cm)
 • kroppsfett: 49,1% (- 0,3%, totalt: – 0,3%)

Det var med andra ord klena resultat på vågen men å andra sidan har nästan alla mått sjunkit, åtminstone en liten bit. Men trots att det är just av den här anledningen jag även tar måtten och fotograferar bilderna (för att åtminstone någon av parametrarna ska gå i positiv riktning) så känns ändå vågen tyvärr fortfarande viktigast, och jag är mer än missnöjd med ett enda kilo på mina två första veckor. Sen ska jag inte heller skylla ifrån mig, för trots att det är lingonvecka etc etc så vet jag att jag ätit för mycket och inte ätit som planerat. Och då går det åt helvete liksom. Jag har ingen att skylla det här på annan än mig själv. Men jag försöker tänka att ett minus är iallafall ett minus, det kunde trots allt vart värre.

Veckans före-och-efter-bilder

Och så jämförelsebilderna! Dom tycker iallafall jag är roligast.

Skillnaden är ju väldigt liten, men som sagt så går det ju åtminstone åt rätt håll. Jag kan iallafall inte utröna någonting som ser ut att blivit större. Så ja, ljummen optimism skulle man väl kunna säga att det är just nu. Men jag måste säga att av bara att skriva det här inlägget så blir jag supermotiverad att fortsätta och kämpa vidare. Funderar tom på att dra till gymmet nu ikväll, alternativt göra lite hemmaträning framför datorn. Killen sitter i rummet bredvid och äter en pizza, men jag är inte det minsta frestad.

Maten då?

Jag tänkte faktiskt att jag inte skulle gå närmare in på matvanorna för dom är inte bättre än annars. Jag äter fortfarande skit och alldeles för många kalorier, vilket ju också märks på vågens resultat. Jag slarvar även med att fylla i min matdagbok så fort jag äter något onyttigt (men skriver mer än gärna ner när jag äter något nyttigt, konstigt nog…) Något som jag däremot faktiskt har ändrats är att jag har börjat spontanäta mer grönt. Framförallt så har jag återinfört frukt i min diet. I eftersvallet av LCHF så blev jag väl rätt så kolhydratskrämd, och trots att tryckte i mig mängder av bullar och chips så var det förbjudet med frukt. Logiken var ju som bortblåst.

Så jag har helt enkelt börjat äta frukt till mellanmål, och ibland äter jag grönsaker istället. Småtomater, morötter, blåbär, vindruvor, clementin och min nyfunna vän bananen åker med till jobbet i princip varje dag. Det här är inte heller något som jag kämpar för att hålla, utan är det är faktiskt den första riktiga livsstilsförändringen jag gjort, inser jag precis. Hur kul är inte det?! Ett steg i taget, så kommer jag till slut fram. Det gäller att plocka fram pannbenet nu.

Planen för vecka 3

Ja, det känns ju lite sent att göra upp veckans planer nu på onsdag kväll, men jag kan ju försöka planera helgen iallafall. Då kommer jag vara bortrest från fredag till lördag till en väns sommarstuga, och då ska vi grilla och leva livet. Funderar dock på att skippa alkoholen helt och dricka pepsi max i stället. Jag har märkt det senaste att jag dricker så himla långsamt, men känner mig ändå på partyhumör. Jag tror bara det är vanan att sippa på något, så länge man har en burk i handen så är det fest liksom. Men det spelar kanske mindre roll vad det är i själva burken. Så ska köpa med mig pepsi max på burk helt enkelt och testa om det är lika kul som vanligt, hehe. På grillen blir det nog grillspett som jag ska förbereda med majs, champinjoner, paprika och bitar av nötkött.

Men förutom resan så är livet som vanligt här hemma med jobb och tafatta försök till träning. Jag tänker fortsätta ta mig an dagarna med de högsta av ambitioner och hoppas att vanorna snart ska börja falla på plats. Jag nöjer mig inte med något annat än ett minus på måndag. Sen kommer jag nog att byta gym också, har gått och funderat på det ett bra tag. Just nu är jag kvar på mitt gamla jobb eftersom mitt gratis kort gällde ett tag efter att jag avslutade anställningen. Dock så går det ut inom ett par veckor, och helt ärligt så är det ju inte det bästa gymmet i stan. Och framförallt så ligger det väldigt olägligt, mittemellan jobbet och hemmet. Jag tänkte istället köpa kort på Sats. Lite dyrare men mycket större, och de har ett gym precis vid jobbet och ett gym precis där jag bor, så mycket behändigare. Plus, det känns som om det är dags att släppa det där gamla livet nu när jag knegade till sent på kvällarna för minimilön. Jag är i en annan sits nu, och jag har faktiskt råd med ett lite lyxigare gym. Jag tänker att det kan ge en riktig nytändningen i styrketräningen.

Spara

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Johanna
  June 14, 2019 at 11:09

  Grymt, minus är ju minus!

  Fortsätt med de små stegen, om ett tag har de där små stegen blivit ett stort :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   June 16, 2019 at 12:26

   Tack för peppen! Ja jag hoppas att det ska bli så :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.