Menu
lifestyle

Emma Hå vem då?

Emma Hå - vem är jag?

Foto: Sebastian Thorsson

Det är väldigt många nya läsare som hittat hit på sistone, vilket såklart är fantastiskt roligt! Men det kan vara svårt att hänga med i svängarna ibland, så därför tänkte jag här berätta lite mer om vem jag är, både i och utanför bloggen.

Åldern är bara en siffra…

Tro det eller ej men jag är 27 år när jag skriver det här. På vissa sätt känner jag mig mer vuxen än någonsin, men på många andra sätt är jag fortfarande 19. Jag är lika fast besluten att aldrig skaffa barn, bil och 9-17-jobb som jag var då, om inte ännu säkrare. Samtidigt upptäcker jag ofta nya sidor hos mig själv som förvånar mig. Som exempelvis när jag började samla på Lego igen. Eller när jag total-går igång på bokföring.

… men jag älskar ju siffror!

När jag får frågan vad jag jobbar med så ställer jag motfrågan: menar du det som jag är utbildad till, det som jag spenderar mest tid på eller det som drar in mest pengar? De är tre vitt skilda saker nämligen. Jag har, så när som på ett efterhängset ex-jobb, en masterexamen i astrofysik. Jag är alltså i det närmaste rymdforskare i grunden och väldigt analytiskt lagd. Men just nu jobbar jag istället ihop hyran på en gymkedja. Däremot spenderar jag otaliga timmar i princip varje dag med att driva upp mitt egna relativt nystartade företag, där den här bloggen står i centrum.

Vem är Emma Hå?

Passionen för hälsa är ny

För er nya kanske det tycks som om jag alltid sysslat med träning och hälsa. Så är det inte, utan det är bara ett år sen som jag återupptäckte detta härliga ämne. Innan dess var bloggen mestadels en dagbok för att dokumentera studentlivet med alla dess fester och tentor. Men när träningsintresset tog fart igen och CSN dessutom sinade så tappade jag helt motivationen att hålla på med fysik, och ägnar mig nu alltså åt hälsa på heltid. Plugglusten sitter dock fortfarande i, men nu är det kostvetare som står på schemat till hösten (om jag kommer in…).

Att behålla sin röst i en nisch

Samtidigt som bloggen gick från att vara en bred livsstilsblogg till att nischas in mot träning, hälsa och min viktresa, så har även innehållets karaktär förändrats en del. Det faller sig naturligt att välja bort vissa inlägg. Kanske de allra vildaste festbilderna och mina förr så vanliga webcam-selfies passar bättre på min privata facebook. Och när jag skriver om vardagen är nästan alltid hälsotänket med på ett annat sätt, mer än det var förr. Det är en ständig kamp att behålla personligheten i bloggen när ens ord måste passa in i sin valda nisch, men jag tror ändå jag lyckas ganska bra. Jag hoppas att ni gillar att läsa det jag skriver, och att ni kommer tillbaka! Ni får jättegärna följa mig i mina olika sociala kanaler också. På återseende!

FÖLJ MIG PÅ:
>> bloglovin
>> facebook
>> instagram
>> pinterest
>> youtube

Ny läsare på Emma Hå

5 Comments

 • Jessica Sundberg
  February 8, 2016 at 11:54

  Hej,

  Vad kul att lära känna dig lite mer! Du verkar vara en fantastisk tjej med mycket go och hjärtat på det rätta stället! Ska bli kul att läsa din blogg. Titta gärna in på min om du är intresserad av att lära känna mig mer. Ha en fantastisk vecka!

  Kram,
  Jessica

  Reply
  • Emma Hå
   February 8, 2016 at 12:20

   Åh tack, vilken fin kommentar! :D Ska kolla in din blogg med ^^

   Reply
 • Anonymous
  February 8, 2016 at 19:52

  snick snack

  Reply
 • Q-Vinna (Madelene)
  February 10, 2016 at 18:23

  Kul att läsa dina tankar om livet. Fast oj, vad önskningarna i livet kan svänga genom åren. Om 10 år kanske du har man, villa, vovve, ett par barn och ett 8-17 jobb ;)

  Reply
  • Emma Hå
   February 10, 2016 at 18:50

   Ja låt oss inte hoppas det ^^ Eller ja, en man och ett hus har jag inget emot att ha, men resten hoppar jag nog :P

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.