livsstil

En väldigt påfrestande vecka

Alltså vilken vecka jag har haft. Förra helgen släpade jag nästan hela mitt bohag till ett förråd där det ska stå under sommaren, och därefter flyttade jag resten av sakerna till en vän vars soffa jag lånat under veckan. Jag har rensat stenhårt, och de enda möbler jag äger nu är ett skrivbord, en byrå och två små hyllor. Utöver detta är allt jag äger nedpackat i 17 flyttkartonger och 10 ikeapåsar. Ungefär hälften är kläder, resten köksutrustning och träningsprylar. Det känns bra att det ändå är såpass lite, men fortfarande mycket mer än jag trodde…

Utöver flytten har jag jobbat massor, haft pass nummer 5 med min löpgrupp, och förberett mig för mitt livs första semester. Att bo hos en vän som är generös nog att låna ut sin soffa är ganska så påfrestande för en person som behöver mycket egentid och en dörr att stänga om sig. Sedan hade vi vårkonferans med jobbet, slottsskogshäng och sommarsittning, och sedan gick flytten till stället där jag ska bo ett litet tag innan det är dags att flytta igen. Så idag har jag ägnat dagen åt att sova, dricka massor av vatten och vila min nackspärr, och boa in mig här i ett främmande hem. Jag minns att jag satt förra söndagen och försökte peppa mig själv att överleva den här veckan. Det är bara att bita ihop och försöka se det positiva. Jag är inte sjuk, jag har tak över huvudet, både en fast anställning och ett företag och dessutom de absolut mest fantastiska vännerna och familjemedlemmarna i världen som ställer upp. Sådan kärlek till er alltså!

Och jag överlevde. Jag fick nycklarna och njuter av att ha en fast punkt i tillvaron igen, även om det bara är för ett kort tag. Jag njuter av att stå på egna ben, försörja mig själv, bo själv och göra vad jag vill med min tid. Jag njuter av att jag klarade mig igenom den här påfrestande veckan och lyckades ha förbaskat kul på vägen. Och nu ska jag glida in i en tre veckor lång semester som kommer att bli helt fantastisk. Träningen, bloggen, löpargruppen, vännerna och familjen ska få all min tid och i slutet av månaden får jag lön som vanligt. Det är annat än de hårda studentsomrarna det! Och bäst av allt: första september har jag ett kontrakt på en vindslägenhet i mitt drömområde. Tänk att saker ändå alltid alltid löser sig. Som föreläsaren på vårkonferansen i fredags sa:

“Det blir alltid bra till slut, och är det inte bra så är det inte slut.”

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Clara Edvinsson
  June 5, 2017 at 8:38 am

  Yeah, heja dig Emma!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   June 7, 2017 at 8:08 pm

   <3

 • Reply
  Mari
  June 6, 2017 at 7:59 am

  Allt kommer bli sååå bra fina du ❤

  • Reply
   Emma Hällbacka
   June 7, 2017 at 8:09 pm

   Hoppas det ^^ <3

 • Reply
  L
  June 6, 2017 at 8:49 am

  Lite nyfiken, bara, vilket är ditt drömområde?

  • Reply
   Emma Hällbacka
   June 6, 2017 at 8:00 pm

   Björkekärr/Kålltorp/Härlanda – allt som har gångavstånd till Skatås 😉

   • Reply
    Lena
    June 7, 2017 at 7:55 am

    Förstår, är själv uppväxen där 🙂

 • Reply
  Cecilia
  June 6, 2017 at 8:54 am

  Det blir alltid bra till slut….det klart att det blir 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   June 7, 2017 at 8:09 pm

   Ja jag hoppas det 😉

 • Reply
  Trail & Inspiration
  June 7, 2017 at 8:28 pm

  Oooh, bästa citatet!!! 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   June 7, 2017 at 8:37 pm

   ELLER HUR!! Stämmer så himla bra med 😀 ska alltid tänka på det när det är jobbigt!

  Leave a Reply