biohacking

Första dagen som vegan

Emma gröna månad - första dagen som vegan

Jag tar en grön månad

Idag firar vi ju internationella vegandagen, och ni som hänger med här vet att jag går all in och firar med en hel grön månad! Och idag har jag haft min första vegandag. Det har, precis som väntat, inte gått någon nöd på mig alls. Faktum är att det svåraste är att inte få äta chips eller bullar, eftersom dom har mjölk i sig. Det är faktiskt förvånansvärt mycket som har mjölk i sig. Jag har alltid avskytt mjölk, och på senare år dragit ner mer och mer på min konsumtion i takt med att alternativen blivit bättre och mer tillgängliga. Men på något sätt har jag tyckt att det jag äter när jag fuskar inte riktigt räknas. De ingår ju liksom inte i min “vanliga” mat. Förutom att de gör det, eftersom jag äter dem så ofta.

Det finns alltid ett veganskt alternativ

Så jag har börjat jaga alternativ, för att slippa en alltför stor omställning. När det kommer till chips så finns det tydligen några sorter utan mjölk i sig, och jordnötsringar är mjölkfria. De har veganska färska muffins på Willys om jag blir fikasugen, och annars så är det ju faktiskt ganska enkelt att baka själv. Men om jag på köpet skulle dra ner på den här sortens ickemat i samband med min veganmånad så är det ju bara en bonus.

Saker jag ätit idag

Idag har jag ätit bland annat hummus, gröna linser, havrefraiche, sötpotatis, grönkål, tomater, paprika, potatis och massor av rapsolja. Och så en halv påse jordnötsringar. Inte alltför illa faktiskt, om men betänker hur det såg ut förra året vid den här tiden, då jag i princip levde på pommes frites och glass. Nej, det här ska bli skitkul! Har ni tips på veganska recept så är det också nu jag vill att ni delar med er. Skriv en kommentar, för jag behöver allt hjälp jag kan få för att inte tappa sugen. Go!

 

Emmas gröna månad - en månad som vegan - dag 1 Emmas gröna månad - en månad som vegan - dag 1

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Rebecca
  November 1, 2016 at 9:46 pm

  Kan tipsa om att ICAs egna frysta kanelbullar är veganska 😉 Finns mycket snacks som är veganskt, tror även ICA basics choclate chip cookies är veganska. Men lite som du säger också så är det ju lite skönt att inte kunna äta så himla mycket onyttigt. Alternativen blir så himla många fler. Skulle tipsa om att olika sorters RAW-food bollar, alltså mixa nötter/havregryn med typ dadlar, jordnötssmör, kakao, lite växtmjölk och du är klar. Går att variera i oändlighet! Vill även tipsa om att se till att alltid ha frukt hemma, och helst söt frukt ifall du har ett sug och kanske vill råka äta något som inte är veganskt… Ska bli jättekul att följa din månad som vegan!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 2, 2016 at 9:21 am

   Åh vad många bra tips! Kanske blir en lite raw-bagare av mig också till slut 😀 Tror min kille ahr en gammal matberedare någonstans ^^ Tipset om frukt ska jag ta till mig, har alltid tänkt att det är alldeles för sött innan. Och så äter jag bullar istället… logiken liksom.

  Leave a Reply