interior

Förstahandskontrakt på drömlägeheten – CHECK!

Vänner, jag har en fantastisk nyhet! Imorse var jag och skrev på mitt allra första egna förstahandskontrakt som inte är en studentlägenhet och lyckan är total. Jag har under åren bott i alla möjliga och mindre möjliga konstellationer: ensam i en studentlägenhet, med sambo i större lägenheter, i en stor fyra tillsammans med två inneboende, ensam i studentkorridor, i en etta i andra hand ute i orten och nu senast ett år på vinden i en villa som inneboende utan riktigt kök och med dusch i källaren.

Nu har jag skrivit på för en fantastiskt planerad 3:a med balkong och nyrenoverat badrum ett par stenkast från Skatås som jag älskar så mycket. Det är verkligen en dröm som besannas, och jag har hoppat och gråtit av lycka om vartannat. Innan kontraktet var påskrivet vågade jag knappt berätta det för någon. Egentligen har jag för få ködagar på boplats.se för att få en sådan lägenhet i det området, men 17 personer tackade nej till den här, och gissa vem som låg och guppade på plats 18?! Drygt 8 år hade jag köat då, men om man utgår från liknande lägenheter i samma område så hade jag egentligen behövt iallafall ett år till för att ens få visningserbjudande. Helt galet egentligen.

Så 1:a augusti går iallafall flytten. Då ska jag måla alla väggarna och sedan sprida ut mina få ägodelar (äger bara fyra möbler: en säng, ett skrivbord, en byrå och en bokhylla) på oändligt mycket yta, och gå och rota i mina egna skrymslen och skåp á la 50-tal, njuta av kvällssolen på balkongen och bada badkar i timmar. Det känns ärligt talat som att flytta hemifrån på nytt, och jag som förra sommaren och separationen från S började odla ett hat mot dessa eviga flyttar (3 stycken på 3 månader… puh!) känner plötsligt att det är som bortblåst. För den här gången ska jag inte flytta UT från något, jag ska flytta IN i mitt hem. Mitt riktiga för-alltid-hem. Det ni.

Vad säger ni, vill ni ha lite flytt- och inredningsinlägg på bloggen framöver?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Johanna
  June 29, 2018 at 13:23

  Vad roligt :) Grattis!
  Skatås är det jag saknar mest med att inte bo i Göteborg längre, Lyckos dig att få bo precis nära.

 • Reply
  Tamy
  June 29, 2018 at 16:21

  Så jäkla skoj, jag fällde en (eller flera) glädjetårar för din skull. Jag och många andra med mig och dig vet hur jäkla svårt det är idag. Gissar på att det kan bli en del design och inredningstips här i framtiden:) :)
  Jättegrattis igen och ha en riktigt grym helg, fira ordentligt:).

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 9, 2018 at 14:30

   Men Åååh vad fint av dig! Ja det kommer nog bli en del inredning, men i börjar kommer det mest vara bilder på tomma rum eftersom jag inte har några möbler haha!

 • Reply
  Anonymous
  June 29, 2018 at 17:07

  Vad skoj, stort grattis :)
  /Cissi

 • Reply
  Hannas krypin
  July 7, 2018 at 11:38

  Men vad roligt! Stort grattis, det är du värd. <3

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.