Menu
lifestyle

Framtidshoppet i kras

IMG_6350 (kopia)

Jag är sjuk. IGEN!

Ni som följer mig på instagram (@fitbyemmaha) vet redan om det här, men jag är sjuk igen. Jag fattar inte vad det här är. Jag var hos läkaren i somras och då var just mina ständiga återkommande förkylningar det jag ville kolla upp. Men alla värden såg ju bra ut. Men jag hinner inte mer än träna fyra pass innan skiten slår till på nytt. Tror dock att det är ett annat virus den här gången, för halsen gjorde ondare, men gick snabbt över till snuva och hosta. Bådar gott att det utvecklar sig fort iaf, då kanske det inte sitter i fyra veckor den här gången.

All energi är borta

Men såklart så har jag tappat all energi. Tar Ipren och alvedon och släpar mig till jobbet ändå. Slänger på smink och fejkar inför kunderna. Man kan ju inte stå och se sjuk ut på jobbet. Jag förlorade all lust att blogga, för bloggen handlar ju om hälsa, inte ohälsa. Jag vill skriva hur jag tränar och äter och lever, inte hur jag sitter hemma och surar och snorar. Jag hatar liksom att gnälla, och ösa en massa negativitet över er. Men ibland så måste jag, så att ni inte undrar om jag försvunnit från jordens yta.

Ska jag hoppa av utbildningen?

Samtidigt så har jag börjat få tankar på att hoppa av min utbildning. Inte för att jag egentligen känner att den är fel, för jag gillar den och tror att den blir ännu bättre när vi börjar med de faktiska kostkurserna. Men tempot är högt. Väldigt högt. Det är inte så svårt, men det är inlämningar nästan varje dag. Det finns inte utrymme att missa NÅGOT, och jag som nu har slösat bort en hel dag på att vara sjuk ligger efter inför tentan på onsdag. Jag vet inte hur jag med sansen i behåll ska kunna klara att plugga i den här takten, jobba för att försörja mig och samtidigt utveckla bloggen. Speciellt inte om jag ska vara sjuk hela tiden. Och jag lovade mig själv när jag sökte in hit att om det kärvar ihop sig så är studierna det första som ryker. Så jag misstänker att det kommer bli så. Ska ta ett möte med studievägledaren först dock, innan jag bestämmer mig.

Allt känns dystert just nu

På det stora hela är jag ganska besviken på mig själv och livet nu. Mitt maraton hänger i en skör tråd, om ens det. Utbildningen jag såg så mycket fram emot kommer troligtvis kapas för att jag inte ska gå in i väggen. Och det är fan inte roligt att vara sjuk, även om man inte hade allt det här över sig. Sömnbrist, smärta osv. Näfan. Nu blev det ett sådant där gnällinlägg iaf, men jag är jäkligt bitter, och känner jag er rätt så svarar ni på sådant här med kärlek. Ni är fasen bästa bloggläsarna ever.

8 Comments

 • Elin
  September 12, 2016 at 21:32

  Åh vad ledsen jag blir när jag läser detta. Är så himla jobbigt när allt är motigt, men jag är säker på att du kommer välja det som är bäst för dig och att allt löser sig!❤️ Du är en stor inspirationskälla.💪🏻

  Reply
 • Paulina Gunnardo
  September 12, 2016 at 22:04

  Håller tummarna för att du snart blir bättre. Men var inte besviken på dig själv, du har inte valt att bli sjuk och trött <3

  Reply
 • Camilla
  September 13, 2016 at 06:28

  Vad tråkigt för dig men låter som det är lite mycket nu, kanske det kroppen signalerar. Lyssna på din kropp och vila! Du är viktigast, allt runtomkring ordnar alltid upp sig.krya på dig!

  Reply
 • Träningsblogga - Ida
  September 13, 2016 at 14:58

  Jag säger som Camilla: lyssna på kroppen!
  Men ändå, fasen vad tråkigt! Hoppas att du mår bättre snart.

  Reply
 • Clara
  September 13, 2016 at 16:49

  Fattar att det är tufft just nu. Dessa infektioner…

  Vill bara säga att jag inte följer dig för att se dig springa ett maraton nu. Jag följer för att jag verkligen uppskattar tankeväckande inlägg som det förra, och för att få höra hur det går framöver, följa din resa med löpningen och allt det andra. Visst är det inspirerande med tuffa mål, men ibland kommer livet emellan. Kanske är detta den största prövningen för dig, vad vet jag – att ladda om och hitta ett nytt mål lite längre fram. Klarar du det kommer den där målgången till slut. För du är redan på så jäkla god väg!!

  Lycka till hur det än blir :)

  Reply
 • Rund är också en form!
  September 13, 2016 at 17:01

  Jag blir mest förbannad. Fast på de som håller i utbildningen.
  Jag inser väl (?) att det är tänkt som heltidsstudier, men måste de ha SÅÅ höga krav, att man inte ens kan komplettera jobb och studier? :-(

  Krya på dig! ❤

  Reply
  • Emma Hå
   September 13, 2016 at 21:09

   Ja och flera av mina klasskamrater som INTE jobbar utöver studierna funderar också på att hoppa av pga stressen. Jag är väldigt högpresterande och snabblärd, så att jag tycker att tempot är högt säger ganska mycket. =( Jag skulle verkligen önska att det gick att läsa utbildningen på halvfart.

   Reply
 • Josefine
  September 13, 2016 at 21:13

  Åh vad trist för dig. Instämmer med ovanstående, anledningen till att jag kikar in här är inte för att se dig springa marathon (alltså det låter fel, det hade varit galet inspirerande) men jag följer dig för att du inspirerar i både framgång o motgång! Men du, jag funderar lite (även om du inte direkt ber om råd, så hoppas det är ok ändå): med tanke på jobb+plugg+marathonsatsning, kan det vara så att du har för hög stressnivå? Finns ju forskning på att stressnivå är sammankopplat med återkommande virus. Bara en tanke. Hoppas du kryar på dig snabbt som attan så du får fortstta kriga för ditt mål 💪

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.