biohacking

Från vegan till vegetarian

hallon-choklad-smoothie

Mjölken är omöjlig att undvika

Jag tror att jag höll ut i ungefär 15 dagar som strikt vegan, sedan började mjölken smyga sig tillbaka in i mitt liv. Det stör mig, för det är just mjölken jag helst vill undvika, främst av etiska skäl. Men den finns ÖVERALLT! Det var en proteinbar som bröt veganlivet, och sedan följde kanelbullarna. Men jag har fortfarande inte ätit något kött, och det tänker jag iaf hålla månaden ut. Kött är den största miljöboven, och miljön är ju faktiskt den största anledningen till att jag kör en vegomånad. Alltid något liksom. Som några av er påpekade under det här inlägget så är det ju bättre för själen att kanske satsa lite lägre, och sedan klara målet, än att gång på gång missa. Så jag blir vegetarian resten av november istället, och känner mig nöjd med mitt beslut just nu.

Jag testar havreprotein

I övrigt så provade jag ett nytt recept på smoothie bowl till frukost imorse. Jag har ju traditionellt sett alltid kört hampaprotien i mina smoothies eftersom det var det enda vegetabiliska proteinet jag kunde hitta just då. Men idag har jag provat ett proteinpulver från svenska havre istället, och jag gillar det nästan ännu mer! Det ger ingen bismak (hampa kan smaka lite gräsigt) och viktigast av allt: ingen bifärg, så att smoothies håller sig klarrosa eller gula utan att bli mossig i färgen av hampat. En revolution för mina smoothiefotografier, haha!

Julkalender och rabattkod

Veckan som kommer bjuder på en massa jobb med min kommande julkalender (du har väl inte missat att attenda facebookeventet?) och sedan så vill jag även passa på att påminna om att mitt samarbete med Werlabs och därmed rabattkoden på hälsotesterna går ut på fredag. Läs mer om det i det här inlägget! Jag ska också ha julölprovning i helgen, och på söndag är det första advent, så tills dess ska allt julpynt vara uppe. En ganska späckad, men rolig vecka ändå!

Vad ska ni göra i veckan?

 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Anna Nystedt
  November 21, 2016 at 12:01 pm

  Mjölk tycker jag är lätt att undvika. Havremjölken är ett fullgott alternativ och faktiskt snäppet godare. Det är värre med smör. Kanelbullar utan smör GÅR ju liksom inte. Inga kakor alls för den delen. Och grädden på tårtan…. svårslaget! 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 21, 2016 at 12:07 pm

   Haha ja själva mjölken har jag inget problem att undvika, har inte köpt en mjölkprodukt på väldigt många år. Men det är just när den smygs in i maten som jag inte kan undvika den! :O typ kanelbullarna på Ica har ju mjölk i sig. Alla goda dipmixer till chipsen har mjölkpulver, hälften av chipsen har mjölkpulver… ska man ha mjölkfria bakverk måste man baka själv, och där går min gräns ^^

   • Reply
    Veronica
    November 21, 2016 at 1:20 pm

    Om du verkligen vill sluta med mjölken så rekommenderar jag vegokolls lista ( http://www.vegokoll.se/vegolistan ). Där står massa olika kaksorter, bullar osv. Det finns mer än en kan tro! Lycka till!

    • Reply
     Emma Hällbacka
     November 21, 2016 at 2:16 pm

     Åh nice tack för tipset! 😉

 • Reply
  Mari
  November 21, 2016 at 2:59 pm

  http://doitforyourself.isilife.se/2016/11/21/valkommen-mandag-2/ Detta är mina tankar om veckan 🙂

  Låter som att du också får en fin sådan <3

 • Reply
  Anonymous
  November 21, 2016 at 5:56 pm

  Men alltså bakverk. Äter man sånt så ofta så det är svårt att tacka nej de gångerna?

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 21, 2016 at 8:07 pm

   Jag vet inte hur ofta “man” äter sånt, men jag äter det vanligtvis nästan varje dag. Inte så hälsosamt kanske, men så är det just nu tyvärr.

 • Reply
  Madeleine
  February 7, 2017 at 10:53 am

  Det är sorgligt hur extremt duktiga matindustrin är med att lyckas tillsätta skummjölk och mjölkprodukter i lite allt möjligt. Ett tips om du gillar fika är göteborgskex. En stor del av deras utbud innehåller inte mjölk. Till exempel singoalla kakor, tom och Jerry kex, jätten m.m. Delicatobollen är väldigt känd bland veganer då den är Vegansk. Göteborgs kex är för övrigt väldigt bra då de har bytt ut all palmolja och använder bl.a. kokosolja istället. Det tycker jag är super. Att baka bullar veganska är inga problem alls. Att använda kokosolja gör de riktigt saftiga och är ett bättre val till margarinet. Fortsätt kämpa på! Du gör det bra! ☺❤

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 7, 2017 at 11:02 am

   Tack för tipsen! ;D Egentligen vill jag ju inte fika alls, men om jag ska göra det så vill jag ju i största möjliga mån välja veganskt. Men skummjölk finns fan i ALLT. :O Typ saker man inte inte tänker på. Vinägerchips liksom. Men har hittat en chipsdipp som är vegansk 😉 OLW Hot and sweet. Den blandad med iMat fraiche och grillchips blir en vegansk kombo iaf haha.

  Leave a Reply