lifestyle

Hur går det med träningen då?

img_7832-kopia

Jag tränar fortfarande

Ja hur går det med träningen egentligen. Det har ju varit ett väldigt fokus på mat här det senaste, och inte så mycket fokus på springande. Men jag har tränat, det har jag. Inte särskilt mycket springande, men jag försöker få till ett par styrkepass i veckan och powerwalkar minst en timme varje dag det inte regnar. Dvs typ aldrig, eftersom det tycks regna jämt nuförtiden.

Löpning är där mitt hjärta finns

Men helt ärligt så är det inte jättekul att styrketräna. Visst är det roligt att träffa sin träningskompis, att få känna lite träningsvärk och ta i lite med musklerna och bli starkare. Men jag går inte igång på den här träningen på samma sätt som löpning. Det är inte samma energirush, och inte samma känsla av att jag är på rätt plats vid rätt tillfälle. Löpning känns så himla naturligt, som om jag egentligen inte tränar utan bara gör det som jag är född att göra. Styrketräning har en högre tröskel för mig, och är tekniskt mycket svårare. Jag vet ju hur viktigt det är, och det är därför jag gör det, och jag ska göra mitt bästa för att fortsätta, men det är hos löpningen mitt hjärta finns.

img_7829-kopia

Novembervädret förtar min löparglädje

Så när ska jag börja springa igen? Ja, jag använder löpbandsintervaller för att övertala mig själv att gå till gymmet, så springer ändå lite grann just nu. Men knappt tillräckligt för att ens underhålla konditionen. Och jag tycks inte heller kunna sluta anmäla mig till lopp i vår, så jag behöver verkligen komma igång. Men hur mycket jag än älskar löpning så kan jag inte förmå mig att ge mig ut i den halvmörka, blöta skogen och springa, trots att jag vet att jag bara fryser de första 2 minutrarna. Jag hatar verkligen november.

Jag behöver en ny löparjacka

Jag tror att lösningen på det här stavar runstreak + ny löparjacka, haha. Jag älskar visserligen min rosa löparjacka, men jag skulle behöva en till som är lite varmare, och kanske ljusblå eller grön. Jag avskyr verkligen att frysa och bli blöt, jag vill att träningen ska vara bekväm, och obekvämligheterna ska komma från mig själv, inte från vädret. Men en ny löparjacka kanske kan muntra upp mig. Får se vad jag kan göra när lönen kommer.

Kan man springa varje dag?

Och så var det det här med runstreak. Jag läser om det och blir alltmer sugen på att testa själv. Går det verkligen att springa varje dag i evigheters evigheter? Det går tydligen, många är inne på andra, tredje, fjärde året som runstreakare. Fattar ni hur absurt det är? Och ändå naturligt, för våra förfäder sprang förmodligen varje dag på slätten i Afrika. Men kan jag klara det? Har jag pannben nog att ge mig ut i storm och snö och trotsa min egen inre prinsessan på ärten som vill ha 15 grader och sol, annars kan det va? Där har vi verkligen en utmaning som heter duga. Men om jag får in 20 minuter lätt löpning varje dag, så har jag ju redan där en fantastisk grund för att bygga vidare på med min träning inför Stockholm marathon, som det är dags att dra igång med. Jag ska nog tänka ett litet tag till. Och köpa en ny löparjacka först.

Hur tränar du nu i rusket och regnet?

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Cecilia Folkesson
  November 16, 2016 at 14:38

  Hej Emma! Har du testat Crossfit? Det tror jag du hade gillat. Som en blandning mellan kondition och styrketräning fast roligt ;) Och det ger både träningsvärk, energirush. Och en fördel är att man är många som peppar varann.

  // Cecilia

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 16, 2016 at 20:33

   Jag har funderat på att testa crossfit (räknas det?) men det är så himla dyrt :O Har inte heller någon bra box där jag bor utan måste åka typ en timma för komma till en vettig. Men ja, jag har absolut funderat på det :)

 • Reply
  Trail & Inspiration
  November 17, 2016 at 18:53

  Köp inte en för varm jacka. Många lager är lättare att ta på/skala av!
  Om du trivs med din rosa i övrigt (och den är vindtät) skulle jag rekommendera dig att köra något mellanlager, eller underställströja istället. (Du kanske hittade något tips i mitt senaste inlägg, beroende på hur frusen du är)?

  Kram M

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 17, 2016 at 20:29

   Alltså den här djungeln… jag gillar ju min rosa, men vill gärna ha en annan färg också! :D Blir så enformigt på instagram under vintern annars, haha! :D Ska kolla ditt inlägg!

 • Reply
  A-mamman
  November 18, 2016 at 16:15

  Gud vad jag kommenterar idag! Jag älskar snö och minusgrader, har sett den finaste november någonsin i år – men nu regnar allt bort. Men ok, ska man springa ute, vilket jag gör, så är ju plusgrader och barmark inte helt fel. Tröstar mig med det. Jogga i regn är ok om det inte öser ner, jag tar gärna en keps för att skydda ansiktet lite, annars är vinterhalvåret inget problem för mig med löpning, tycker faktiskt det är värre om det är 25 grader varmt ute. Och som Sara Rönne brukar säga; det är härligt med väder! Man känner att man lever och jag upplever mig som så mycket hurtigare om det är lite dåligt väder när jag ger mig ut. Jag är ingen mes liksom! Antar förresten att du känner till Sara och hennes underbara blogg www.http://www.traningsgladje.se/ ?

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 19, 2016 at 17:20

   Det är ju kul att få kommentarer, keep ’em coming! :D Jag hatar verligen novembermörker och regn… har hellre 25 grader även om det också är tungt att springa i :(

 • Reply
  Märta Johansson
  November 21, 2016 at 18:35

  Haha nya löparkläder kan verkligen vara precis den motivering man behöver :-)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 21, 2016 at 20:07

   Haha ja! Den bästa! :D

 • Reply
  Sara
  November 22, 2016 at 15:36

  Hittade precis till din blogg men måste bara säga att det jag läst hittills är så inspirerande och kul att läsa! :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 23, 2016 at 10:34

   Men åh vad kul att du gillar den! :D Hoppas du stannar ^^

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.