lifestyle

Jag är en dålig träningsbloggare

Utan träning ingen träningsblogg

Ibland känner jag mig bara så himla dålig. Det här är faktiskt en träningsblogg, men jag har typ inte lyft ett finger på flera veckor, förutom passen med löpargruppen en gång i veckan. Och vet ni vad som försvinner samtidigt som träningen? Blogglusten! Hur kul är det att försöka hitta på andra saker att skriva om när det enda man vill är att beskriva sin senaste underbara skogsrunda, eller hur stark man kände sig på gymmet, klaga på träningsvärken och detaljstudera pulskurvor, räkna på hur många kilometer man sprungit och hur snabbt man måste öka på tusingarna för att slå pers på milen.

Det är ju inte direkt det att jag saknar lust till träning, det hör ni ju. Men jag saknar tiden, och framförallt energin. Jag jobbar 11 – 19 varje dag, och på helgerna spenderar jag all min tid med vänner och tar igen min sociala abstinens efter en vecka i exil. Jag har ett väldigt aktivt jobb, sitter endast ner en kvart om dagen på lunchen, och jag är trött som en gnu på kvällarna. Jag kommer också i säng för sent och behöver för mycket sömn för att hitta rimligt med tid på förmiddagarna. Ofta sover jag till 9, och då blir det inte mycket tid över till träning. Någon mat har jag inte lagat på veckor, utan lever på färdigmat. Det verkar ju vara bra för viktnedgången, men det är ju mindre bra för ekonomin om man säger så.

När bloggläsarna försvinner

Något annat som totalt sänkt min blogglust är att jag efter flytten till den nya domänen (som ni förhoppningsvis knappt märkt) så slutade mitt RSS-flöde att fungera, vilket innebar att alla läsare som kom via Bloglovin, Feedly och jogg.se helt uteblev. För er såg det helt enkelt ut som om jag inte skrivit något. Och så satt jag här ensam och undrade varför alla läsare övergivit mig, kommetarsfältet ekar tomt och trafiken uteblir. Det är verkligen döden för skrivlusten. Efter många långa turer till både bloglovins och webhotellets support utan att komma fram till vad som var problemet, så började allting plötsligt fungera igen som genom ett trollslag, efter flera veckor av stiltje. Jag fattar ingenting, men tänker verkligen inte klaga. Så om du läser det här inlägget via bloglovin eller jogg.se – grattis! Du kan nu se mig igen, wohoo!

Så: att bloggen återigen verkar ta sig ut i etern och in i era flöden kombinerat med insikten att det enda som behövs för bloggmotivation är träning, så känner jag mig smått taggad på det här igen. Så jag tänkte också höra med er, om det är något speciellt ämne som ni skulle vilja djupdyka lite extra i? Isåfall skriv en kommentar och gör en avdankad gammal bloggare glad och inspirerad!

Ni kan kommentera anonymt, eller mejla till contact@emmahallbacka.se om ni hellre känner för det, men er input är oerhört värdefull för mig!

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Trail och Inspiration
  October 9, 2017 at 20:23

  Aha, det förklarar det tomma flödet på bloglovin. Bra att det funkar igen! :-)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 9, 2017 at 20:53

   Ja så skönt, satt nästan och grät imorse när ingen kunde hitta något fel, och jag såg min bloggkarriär rinna ut i sanden haha

 • Reply
  Dessi
  October 9, 2017 at 21:33

  Du behöver inte känna dig dålig! Det är roligt att läsa oavsett vad du skriver om. Det är ju DIG vi följer och inte bara din träning ❤️

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  October 10, 2017 at 11:23

  Jag läser gärna om annat än träning också och hoppas att blogglusten kommer tillbaka :)
  Hojta till om du vill hänga med ut och träna någon dag! En sväng i Skatås eller dylikt!

 • Reply
  Camilla
  October 10, 2017 at 17:59

  jag tycker det är rätt uppfriskande att få ta del av även en träningsbloggares tränings-svackor. Då är det ju inte “bara jag” som har svårt att få till det ibland :) Så jag tycker att du är en bra träningsbloggare!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 10, 2017 at 20:44

   Åh vad skönt att höra ;) För jag känner mig verkligen kass när jag ska vara någon sorts träningsförebild och så prioriterar jag allt annat före träningen haha. Men nu blir det andra bullar!

 • Reply
  blåmesen
  October 11, 2017 at 14:14

  Just nu tycker jag i smyg att det är lite nice med inlägg som inte handlar om att man varit ute på bästa joggingturen då jag verkar ha fått en stressfraktur och antagligen måste dras med mitt löpsug i ytterligare 6-8 veckor… Jag hoppas verkligen att du inte har erfarenhet om liknande, men inlägg om rehab/alternativträning/att börja långsamt/skadeprevention kommer högt upp på min önskelista just nu!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 11, 2017 at 18:55

   Usch och fy, ja jag förstår dig stackarn :O Ska fundera ut om jag har något vettigt att säga om dessa ämnen! :D

 • Reply
  Maja
  October 15, 2017 at 12:46

  Hej Emma! Jag läser oftast din blogg på mobilen, och då hittar jag inte åt hur man gör för att skriva kommentarer. Antingen så är jag trög eller så funkar det inte från telefon (läser inte i app utan i webbläsaren på min android (Samsung)). Har tänkt kommentera flera gånger med inte fått till det. Kan ju vara värt att kolla upp :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   October 16, 2017 at 07:59

   Du kan antingen klicka på rubriken, eller på “read more” så kommer du in i själva inlägget och då finns kommentarsrutan under texten :) Ska kolla om jag kan ändra lite så att det står “kommentera” eller liknande istället för “read more” :)

 • Reply
  Maja
  October 18, 2017 at 10:24

  Hej igen! Ja, nu hittade jag. Har provat “read more” tidigare men insåg inte hur långt man måste scrolla :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.