lifestyle

Jag åt socker – och kom tillbaka!

Jag är så sjukt stolt över mig själv just nu. Idag stötte jag på min första vägbula i dieten. Jag hade lovat mig själv att laga matlådor igårkväll, men det blev inte så för jag var för trött. Så imorse sprang jag sjukt svettiga femhundringar på löpbandet, pulsen låg över 170 i över 45 minuter! Var lite darrig och sjukt hungrig när jag kom hem. Och då skulle jag alltså ställa mig att laga mat. Ingen bra idé.

Men jag hade redan ett recept och tinat kyckling och lagt fram grönsakerna, så det var bara att följa instruktionerna. Till sist fick jag ihop en vettig lunch, men mitt i måltiden så insåg jag att jag hade glömt kikärterna. Enligt min plan ska varje måltid ha baljväxter i sig, men nu hade jag alltså glömt det i post-intervall-dimman. Ingen big deal tänker ni, men så här tidigt in i dieten så är det en stor grej för mig. Det ledde till att lunchen inte blev helt komplett, jag blev inte mätt som jag borde, och jag kände mig ur fas.

Redan halv fyra var jag hungrig igen, och innan jag visste ordet av hade jag ätit en sådan där chokladig proteinbar. Det är absolut ingenting som ingår i min diet eftersom det innehåller både mjölk och mängder av socker. Samtidigt som jag tog sista tuggan började jag fundera på om jag skulle hoppa över middagen och köpa semlor istället (varför har jag fått en sådan jäkla hangup på semlor?!) och började fantisera om allt gott jag skulle äta ikväll. Bara ikväll, sedan skulle jag börja om igen.

Det kan tyckas som en liten grej att råka äta en proteinbar istället för en tetra kikärter, men just att det var ett avsteg från min plan, och att jag INTE lät det spåra ur, utan kom tillbaka på banan genast, är ett mycket stort framsteg för mig.

Så fort sockret kommit in i systemet så blev jag på gott humör igen, jobbet gick jättebra. Vi har fått in en ny produkt på jobbet som vi har kampanj på, och delade ut gratisprover och sålde massor och var riktigt on fire. Och så vid halv sex tittar solen fram. Som ni kanske vet så är mitt humör otroligt väderberoende, och där och då kunde jag inte må bättre. Och jag bestämde mig för att en proteinbar är inte hela världen. Jag hade inte ens gått över mina kalorier med tanke på att lunchen blev lite knapp.

Så när jag kom hem gick jag fast besluten raka vägen in i köket utan att fastna vid datorn och hinna bli hungrig, lagade middagsfisken jag planerat och är åter på banan. Willys har stängt, så kvällens chans att köpa skräp är borta, och nu sitter jag här och är omåttligt nöjd med mig själv. Det kan tyckas som en liten grej att råka äta en proteinbar istället för en tetra kikärter, men just att det var ett avsteg från min plan, och att jag INTE lät det spåra ur, utan kom tillbaka på banan genast, är ett mycket stort framsteg för mig. Frågan är om det någonsin har hänt förut. Så, tre dagar in i dieten and counting. Det går bra nu!

Hur gör ni när ni gör avsteg från planen? Studsar ni tillbaka direkt eller fastnar ni i den onda spiralen igen?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Reach Your Goal
  March 1, 2017 at 23:07

  Precis bara för att en råkar spilla lite mjölk så häller ju en inte ut resten av paketet heller, eller om en fått punktering så punkterar en inte resterande däck ;) Ett litet hinder eller avstickare på vägen är inte hela världen. Härligt att du kom tillbaka på banan direkt.

  • Reply
   Emma Hällbacka
   March 1, 2017 at 23:08

   Ja min hjärna fungerar inte så när det gäller mat tyvärr, men det verkar ändå som att det kanske går att lära om trots allt :D

 • Reply
  Mari
  March 2, 2017 at 07:21

  Härligt att du kom tillbaka på banan fina du <3

  • Reply
   Emma Hällbacka
   March 2, 2017 at 09:30

   Tack! :D Det är verkligen en stor personlig win för mig :)

   • Reply
    Mari
    March 2, 2017 at 17:59

    Förstår det, och du är SÅ stark :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.