livsstil

Jobbet eller träningen?

Igår började jag på mitt nya jobb. Jag jobbar fortfarande kvar på samma gymkedja, men har gått upp från 40% till 100% och fått en mycket tuffare anläggning att sköta. Första dagen sålde jag 14 gymavtal, vilket är vad jag sålde på en genomsnittlig månad på det gamla stället. Det var verkligen full rulle, haha! Men samtidigt känner jag den där pyrande höstpeppen och vill ta tag i och fixa saker NU NU NU!

Jag har typ aldrig haft så här hög arbetsmoral i hela mitt liv. Och den har liksom hållit i sig ett bra tag nu, och bara växer. Jag tror det är en kombination av ett trängande behov av pengar (har en hyra som måste betalas och en dator som måste sparas till, samt en hel del inköp som behöver göras i lägenheten) och vetskapen att det finns karriärmöjligheter för mig, och att det leder någonstans och inte bara in i serviceträsket. En dröm jag har är ju att öppna en egen träningsanläggning, och vad är inte bättre övning än det här?! Lägg till detta att jag inte har något kärleksförhållande att underhålla, ingen familj som tar tid och vänner som är nästan lika upptagna som jag så är det här ett gyllene tillfälle att begrava sig i jobb.

Mitt enda dåliga samvete just nu är min egen träning och den här bloggen. Det har inte blivit många kvalitativa pass i augusti, mest promenader, och då blir det också automatiskt svårare att hitta blogginspirationen. Å andra sidan så har jag ett ganska så fysiskt jobb, och 8 timmar där är ingen barnlek. Om vi ser till vardagsmotionen så skulle jag tippa på att jag hamnar väldigt högt jämfört med snittet, vilket gynnar min hälsa och såklart även min viktnedgång (även om vågen legat nedpackad på okänd plats i typ en månad nu…). Men säga vad man vill om hälsoeffekterna av vardagsmotion, men den ger inte det där underbara endofrinruset som riktig träning ger. Så idag mina vänner, idag är det jag som tar mig ut på första riktiga löprundan i skogen sedan flytten. Efter jobbet då.

PS. Förlåt för gamla bilder, men ska försöka föra över filerna från min crashade dator till min lånelaptop så fort jag hittat min externa hårddisk i flyttkaoset…

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Trail & Inspiration
  August 29, 2017 at 10:38 am

  Låter både intensivt och superpepp!! Och det viktigaste; att du faktiskt är nöjd och njuter ändå. Glöm inte det. 🙂
  Kram M

 • Reply
  Alexandra
  August 29, 2017 at 11:28 am

  Men vad härligt att du har fått 100% – skönt att slippa oroa sig över ekonomi lika mycket! Arbetsmoralen kommer väl lite också i och med att man får mer ansvar (egen teori haha). Det är ju jobbigt att börja på ett nytt jobb och komma in i nya rutiner och det är väl inte helt ovanligt att träningen blir lite lidande pga energibrist, hoppas du hittar tillbaka till träningsorken snart!

 • Reply
  Hanna
  September 2, 2017 at 9:13 pm

  Vad kul med uppdatering. Det låter verkligen som fullt upp. Grattis till heltid på jobbet. 😀

 • Reply
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  September 2, 2017 at 9:50 pm

  Men så roligt :). Härligt med jobbet 🙂

  Håller på att spana in medlemmarna som finns på listan i gruppen för Influencers of Swedens på Facebook så lämnar ett spår :).

 • Reply
  Mari
  September 4, 2017 at 7:10 am

  Vad kul med nytt jobb, grattis 🙂

 • Leave a Reply