träning

Långpasstankar och solsken

Långpass 14 kilometer

Idag är en sådan där perfekt dag för långpass. Någon minusgrad och strålande sol från en blå himmel. Jag vet att Skatås alltid visar sig från sin absolut bästa sida dagar som den här. Men ändå tog det flera timmar innan jag med hjälp av lite pepp från facebookgruppen Tiotusen träningspass äntligen vågade mig ut. Jag har fortfarande träningsvärk i låren och rumpan, och ganska rejäl sådan. Jag tycker dessutom att jag fortfarande är lite snuvig, och så är jag ju så fasligt rädd för att frysa. Kommer jag bli för kall mitt ute på långpasset och dra på mig en lunginflammation? Ni hör ju, ursäkterna hagalde. Men jag hade ju bestämt mig att börja följa mitt marathonprogram igen, och dagens pass SKA vara ett långpass. Så jag fick vackert finna mig och se till att få tummen ur röven och springa. Klarar jag inte ett futtigt långpass en solig fredag klarar jag knappast ett marathon.

Jag hade nog egentligen på mig en tröja för mycket, för det blev ganska fort ganska så varmt. Men musiken bubblade på i öronen, och jag joggade långsamt längs åttan (för övrigt samma runda som jag ska springa lopp på om bara två veckor!). Drygt 5 kilometer in i rundan svänger jag av runt lilla Delsjön för att få till en ännu längre runda. Det går förvånanstvärt bra! Ingen smärta, träningsvärken märks i princip enbart i de branta nedförsbackarna och jag lyckas hålla mjölksyran borta i varenda uppförsbacke.

Totalt 13, 9 kilometer fick jag ihop. Årets hittills längsta pass. Jag kan dock inte låta bli att jämföra med i somras. När det var 99 dagar kvar till maran då så hade jag redan avverkat ett långpass på över 2 mil. Men å andra sidan så vart det också så långt jag kom i min maraträning innan den 2 månader långa förkylningen slog till. Den här gången är jag mycket bättre rustad eftersom jag dels har en hel del löpning i bagaget så att senor och ligament hänger med, men jag har också ägnat vintern åt att styrketräna ganska bra. Och eftersom mitt program sa 14 kilometer idag och jag följer det, så känner jag mig ändå trygg i att det är tillräckligt. Men fortfarande – 99 dagar kvar. Det är fan inte mycket alltså.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  February 24, 2017 at 8:23 pm

  Det var verkligen en jättejättebra dag för långpass! Och vad fint det var där runt Lilla Delsjön, det blir nog min nya standardrunda 🙂 Tack för tipset!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   February 25, 2017 at 9:16 am

   Det är typ min favoritrunda! 😀 Den är precis lagom lång (13 – 14 km för mig) och ganska så flack så SÅ vacker! Kommer nog bli många turer på dne i sommar.

  Leave a Reply