träning

Löpargruppen och dess framtid

Igår kväll så höll jag tredje passet med min löpargrupp. Det är helt sjukt att jag faktiskt arbetar som löpcoach nu! Och det är fantastiskt roligt ska ni veta. Första gången var jag så himla nervös, men nu känner jag mig varm i kläderna och har lärt känna gruppen lite, vet vad de klarar av och hur mycket jag vågar pusha. Och dom är så grymt starka! Jag märker hur deras självförtroende stärks ute i spåret. Trots att jag döpt kursen till “Lär dig springa” så handlar det faktiskt mer om “får självförtroende nog att inse att du redan kan springa”.

Min egen träning går lite hipp som happ. Jag laddar inför helgens stora utmaning Göteborgsvarvet genom att ta sista kortisontabletten och förhoppningsvis kunna få lite kvalitetssömn och någon trevlig långpromenad. Mitt schema tillåter dock inte långdragna träningspass den här veckan, eftersom jag tagit en massa extratimmar på jobbet för att fylla ut innan semestern. Fattar ni att jag ska ha mitt livs första betalda semester i år, 29 år gammal? Helt sjukt. Jag har redan frågat min chef om jag får ta några extrapass under semestern, kommer klättra på väggarna och glömma bort hur man jobbar annars, haha!

Det är fler grupper på G!

Och nu har också tankarna på fler löpargrupper börjat komma. Eftersom jag jobbar till 19.15 varje kväll så ÄR det svårt att få till dom där populära kl 18.00-passen, så det blir en del pusslande. Jag funderar på att starta en förmiddagsgrupp nu under sommaren, för det finns inget grymmare än att börja en ledig dag med ett pass i den svala morgonskogen, för att sedan dra iväg på dagens äventyr. Och helt ärligt, är det inte mer skönt att ha träningen gjord så man kan ligga på stranden och dricka rosé i lugn och ro sen?

Jag vet också att flera av er har frågat om online coachning, och det är också något som jag funderar mycket på. Kanske något att dra igång till hösten? Hojta till om du har tips och önskemål, jag är i en mycket produktiv utvecklingsfas nu, det pågår jättemycket bakom kulisserna. Så alla tips och idéer är välkomna!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Löpar-Åsa
  May 17, 2017 at 12:28 pm

  Så himla roligt att läsa att det går bra! Jag är inte alls förvånad. Du inspirerar ju så mycket!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   May 18, 2017 at 12:07 am

   Men åh tack! 😀 Ja det går faktiskt förvånansvärt bra ^^ Känns som jag är som klippt och skuren för det här yrket 😀

 • Reply
  Pernilla Lantz
  May 17, 2017 at 7:31 pm

  Grattis, läste för längre sedan att du funderade på att bli löpcoach och nu är du där. Härligt!
  Själv har jag också tänkt tanken men inte vågat eller anser mig själv som för långsam 🙂 behöver få till min puls om inte annat som är skyhög innan bestämmer mig för annat.
  Lycka till på lördag, själv springer jag också 🙂
  kram

  • Reply
   Emma Hällbacka
   May 18, 2017 at 12:08 am

   Ja det kan inte ha vart alltför längesedan för jag kläckte idén i februari, och sedan var det bara pang på rödbetan 😀 Jag är egentligen också “för långsam”, låg sist i varenda intervall på utbildningen. Men likt förbaskat sitter jag är idag och är coach med en spirande verksamhet. Stort lycka till på lördag! 😀

 • Reply
  Jennie
  May 19, 2017 at 8:18 am

  Gud vad roligt! Jag var himla sugen på att anmäla mig till din löpgrupp men Skatås ligger tyvärr för långt bort för mig.. Annars är det ju huuuur fint som helst där! Vilken lyx att ha det runt hörnet 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   May 19, 2017 at 8:48 am

   Ja verkligen synd att jag måste flytta nu :O Men det blir kanske en grupp i slottsskogen senare i sommar! 😀

  Leave a Reply