Menu
lifestyle

Lördagstankar om mens och träningsvärk

Foto: Sebastian Thorsson

 

Jag tänkte att jag skulle ta och dela med mig av lite lördagstankar men huvudet är helt tomt. Nåja, det är sådant som händer. Jag kan iallafall meddela att jag trots en riktig dunderförkylning (den fjärde i ordningen den här hösten) för ett par veckor sen iallafall har fått till några träningspass.

I onsdags så var jag på Bodypump efter jobbet. Hade haft möte sen klockan 9, vart på språng på företagsevent och sedan jobbat i receptionen, och till råga på det ätit högst tveksam mat hela dagen. När passet började 18.45 var jag mitt i sockerdippen, men jag genomförde hela passet, varenda repetition i alla övningar även om det var med påtaglig brist på entusiasm. Och sen i duschen så märkte jag att lingonveckan var här. Inte konstigt att passet gick segt, haha! Nu i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag tog mig igenom passet.

Jag känner också att träningsvärken som jag brukar få i baksida lår efter Bodypump inte är lika intensiv som vanligt. Pessimisten hade sagt att det var för att passet blev så dåligt, men optimisten i mig hävdar bestämt att det är för att jag det senaste har gjort massor av utfall och raka marklyft för att aktivera mina baksidor. Jag brukar försöka få ihop 50 stycken utfall med kroppsvikt på varje sida under en dag i recpetionen. Oftast lyckas jag inte, men det blir iallafall några varje dag. Steg 1 mot att få en “bula” på baksida lår och kunna styrketräna utan att det förstör löpningen dagen efter!

2 Comments

 • Åsa och livet
  November 19, 2018 at 20:03

  Jag tänker att det självklart är på grund av dina dagliga utfall som du inte har samma sorts träningsvärk!

  Reply
  • Emma Hällbacka
   November 20, 2018 at 12:04

   Jag hoppas det! För det slog mig att jag använder ju typ aldrig baksida lår i vardagliga rörelser, så jag fick helt enkelt uppfinna en vardaglig rörelse där jag använder baksidan :D

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.