livsstil

Lucka 2 – vinn vitaminboostpaket!

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa.

Emma Hällbackas hälsosamma julkalender - vitaminboostpaket från Helhetshälsa

Idag är det dags för andra luckan i julkalendern, och här bakom hittar vi ingenting mindre än ett helt paket fullproppat med näring från Helhetshälsa, som gör Sverige renaste och schysstaste kosttillskott. De lägger alltid stor fokus på minimalt antal ingredienser, vegetabiliska kapslar, lättupptagliga ämnen och hänsyn till miljön. Riktigt bra kosttillskott helt enkelt. 

Emma Hällbackas hälsosamma julkalender - vitaminboostpaket från Helhetshälsa

Livsviktiga D- och B-vitaminer:

Vinstpaketet innehåller 100 kapslar med högdos (75 mcg) av högvärdigt D-vitamin som de allra flesta av oss har brist på under vinterhalvåret, inklusive jag själv. Brist på D-vitamin leder till humörsvängningar, benskörhet och sänkt immunförsvar. Paketet innehåller också ett B-vitaminkomplex med hela 10 olika B-vitaminer. När vi är stressade så används B-vitaminerna i kroppen upp snabbare, och därför kan vi få brist på dem trots att vi äter tillräckligt, om vi i övrigt lever ett väldigt stressat liv. Brist på B-vitamin har en rad olika mer eller mindre allvarliga följder, bland annat störd ämnesomsättning, hudproblem och ökad oxidativ stress.

Vegansk omega-3

Den sista produkten i paketet är en helt vegetabilisk omega-3 från alger, som innehåller de viktiga fettsyrorna DHA och EPA, som i övrigt bara finns i större kvantiteter i fisk. För att spara på fiskbestånden men ändå få i sig dessa livsnödvändiga fettsyror som håller hjärnan och hjärtat i topptrim, så är dessa helt veganska algomega3-kapslar perfekt! Dom är dessutom små och lätta att svälja, och lämnar ingen fisksmak efter sig alls.

Här kan du läsa mer om produkterna i paketet:

Emma Hällbackas hälsosamma julkalender - vitaminboostpaket från Helhetshälsa

För att vinna vitaminboostpaketet ska du:

 1. Gilla Helhetshälsa på facebook.
 2. Lämna en kommentar till det här inlägget där du lämnar ditt bästa tips för att bli piggare och mindre stressad på vintern. Det bästa tipset vinner hela paketet, värt hela 721 kr! Glöm inte att skriva med ditt facebooknamn. 

VINNAREN ÄR UTSEDD! Se här vem det blev!

Du har till 23.59 den 2:a december på dig att delta! Fyll i din e-post (publiceras ej) så att jag kan kontakta dig. Vinnarna meddelas den 4:e december här på bloggen, samt via e-post. Glöm inte dela inlägget med dina vänner på facebook, och gå med i julkalenderns facebookevent för att inte missa nästa lucka. Lycka till!

You Might Also Like...

25 Comments

 • Reply
  Ida
  December 2, 2016 at 7:15 am

  Ött bästa tips är dagsljus och frisk luft. Överlägset bäst!

 • Reply
  Johanna
  December 2, 2016 at 7:45 am

  Mitt bästa tips är att släppa på kraven. Lägga mobilen på “stör-ej”-läge, krypa ner i soffan under filtar, med en kopp varm choklad med marshmallows och en bra bok. Samt att hålla i träningen hela vintern, det ger energi, även om det bara är lugna joggpass ett par gånger i veckan.

 • Reply
  Mari
  December 2, 2016 at 7:54 am

  Detta är verkligen något jag skulle behöva!
  Vinterhalvåret, mörkt och kallt. Vi behöver sänka kraven, andas frisk luft, motionera och omge oss av saker som ger oss energi. Återhämtning är också det något väldigt viktigt. Så alla där ute, ge dig själv det där lilla extra nu när kroppen behöver det som mest. Låt dig slappna av. Lyft på rumpan och gå ut. Andas. Njut. Du kommer få tusenfallt tillbaka!
  Facebook – Mari Eriksson

 • Reply
  Erika
  December 2, 2016 at 8:03 am

  Mitt bästa tips är att gå ut och gå en stund mitt på dagen och att göra något man verkligen tycker om en liten stund varje dag

 • Reply
  Jessica Sundberg
  December 2, 2016 at 8:18 am

  jessicasundberg1 på FB.

  Oj, vad svårt. December är ju en riktig stressmånad. Jag försöker avsätta tid för mig själv, även om det inte alltid blir av. Men 10 min meditation varje dag vore inte fel. Bra kost är också viktigt! Det slarvar jag aldrig med!

 • Reply
  Camilla B
  December 2, 2016 at 8:46 am

  Mitt bästa tips är cocosolja, omega, D-vitamin & mjölksyrebakterier som tillskott för att boosta immunförsvaret & hålla sig piggare under den mörka årstiden. Även varma bad med epsomsalt & bikarbonat för att rensa ut slaggprodukter & stärka kroppen är en favorit här!

 • Reply
  Maria Nilsson
  December 2, 2016 at 8:51 am

  Promenad till och från jobbet eller iallafall en bit om man har långt, eller på lunchen. Samt ta extra vitaminer, typ vitamin D.

 • Reply
  Maria
  December 2, 2016 at 9:08 am

  Mitt bästa detta tips är först ett som är lämpligt att applicera året runt och det är att prioritera sin sömn. Men just för den här årstiden är ljuset under dagtid väldigt viktigt för mitt humör och välmående. Att på dagen få komma ut på en promenad och på kvällen mysa ner sig i soffan med massa levande ljus och en kopp varmt the. Och choklad!

 • Reply
  Camilla Lind
  December 2, 2016 at 9:26 am

  En promenad mitt på dagen i dagsljus. Allra helst med en glad kompis, i mitt fall min finaste hund!
  Det gör mig energifylld och glad för hela dagen!

 • Reply
  Coyntha
  December 2, 2016 at 9:30 am

  Mina bästa tips för att bli piggare är att vara ute och få den friska kalla luften. Ta en promenad eller jogga i skogen, stig eller på gatorna. Man mår så bra efteråt.
  Det andra tipset är att slappna av. Släpp på alla kraven vi tar själva! Bort med alla “måste” inför julen. Tänk smart: NJUTA!
  Bestäm att göra bara roliga saker, saker som gör dig lycklig; läsa en bok, baka, sticka, titta på tv-serier eller träna 🙂

 • Reply
  Annika - (Gravid med fyran) Fyrabarnsmamma
  December 2, 2016 at 10:19 am

  Mitt bästa tips är att gå ut och ta en promenad mitt på dagen. Att få en dos solljus och frisk luft. Och att man rör på sig. Det ger energi.
  Kram Annika Larsen

 • Reply
  Ulla-Karin Lundberg
  December 2, 2016 at 10:56 am

  Att röra på sig/promenera ute i friska luften och möta dagsljuset. Att umgås med goa fina vänner.
  Att lyxa till tillvaron någon gång då och då med massage, ansiktsbehandling etc.
  Att äta god näringsrik mat !
  @Ulla-Karin Lundberg

 • Reply
  Linn Thorsager
  December 2, 2016 at 11:17 am

  Mitt bästa tips för att hålla sig pigg och mindre stressad under vinter
  Är att ta en löprunda, men se upp så du inte slinter
  Att lapa sol på en bänk med en kopp te
  Kan få de flesta att börja le
  Och vad är bättre än att dela ett leende med sina vänner?
  Anordna en adventsfest för alla du känner!
  Och om marken även hinner bli vit
  Hoppas jag att du som jag får decembermånaden som favorit.

  Facebooknamn: Linn Thorsager

 • Reply
  Anette Hansson
  December 2, 2016 at 11:20 am

  Frisk luft och äta god mat med färgglada grönsaker och att sova gott. Boosta med extra D-vitamin och varva ner kvällen med skön dusch/bad med nån favoritprodukt. Kanske lyssna på nån ljudbok och stänga av mobil och bara vara💕

 • Reply
  Annette vikstrand
  December 2, 2016 at 11:58 am

  Vitaminer och frisk luft med motion är mitt vinter tips

 • Reply
  Sara Wallenius
  December 2, 2016 at 12:32 pm

  Umgås med de som ger dig positiv energi!
  Ut och gå hela familjen! Inte nycket som slår de där frostbitna kinderna och då komma in och tända ljus och dricka varm choklad eller ta ett varmt bad!
  Ta hand om dig! Sov och ät ordentligt!
  Det vinner man massooor på!!
  Kram!

 • Reply
  Roxanne Munoz-Rytting
  December 2, 2016 at 1:58 pm

  Mitt bästa tips är att ta en promenad varje dag. Man behöver inte gå snabbt eller långt men att bara komma ut och få lite frisk luft kan göra underverk. Jag som har hundar tar självklart med mig dem på promenaderna och att få umgås med mina bästa vänner och se deras lycka gör mig både pigg och glad <3

 • Reply
  Rebecca
  December 2, 2016 at 4:34 pm

  Mitt tips för att hålla sig lite piggare på vintern är att skaffa sig en liten hobby, eller ett litet mål, något som man ser fram emot, eller något som man har velat kunna länge. Kanske det kan vara en ny rutin, som att gå ut och gå en kvart kring lunchen, hoppas på att solen är ute så att man kan få lite vitaminer. Kanske är det att öva på att stå på händer, eller att sticka, eller att baka surdegsbröd. Någonting som gör att man måste ta tid till sig själv, och pausa lite ifrån all stress och allt mörker.

  Utöver det så tycker jag att äta färgglad mat gör mig väldigt mycket piggare! Och verkligen sätta mig ned och njuta av maten, tillåta maten att ta lite tid. Dels så känner jag mig piggare då, men undviker också att stoppa i mig allt för mycket gotte, vilket bara gör mig trött och seg i längden.

 • Reply
  Camilla Sandmark
  December 2, 2016 at 7:44 pm

  Att ta vara på dagsljuset så mycket som möjligt är ett bra sätt att bli piggare på. Det blir mörkt fort och med mörkret kommer tröttheten. Att låta sig själv varva ned och bara få vara är ett bra sätt att stressa av. Jag brukar göra det med ett varmt bad då jag bara har en massa ljus tända i taket och skön musik att lyssna på. Man blir lugn till sinnet och avslappnad i musklerna. Helt underbart!

 • Reply
  Daphne Alice
  December 2, 2016 at 8:20 pm

  Mitt bästa tips är att lyssna på kroppen. Känner du dig trött och frusen idag? Lägg dig under en filt med en kopp té och titta på en mysig film. Har du mer ork idag? Ta en stärkande promenad och ladda med D-vitamin!

 • Reply
  Kim
  December 2, 2016 at 8:50 pm

  Jag har så lätt att tappa orken vintertid. Det är mörkt när jag kör till jobbet och det är mörkt när jag kör hem. Väl hemma vill jag mest ligga i soffan. Men sen nån månad tillbaka har jag gett mig skam på att vända på det. Så på lunchen sitter jag 10 min mindre vid matbordet på jobbet och går istället en rask promenad. Samt att jag två kvällar i vcekan slår följe med min granne när hon ska ut på kvällspromenad med hunden. Jag känner redan nu att jag mår mycket bättre. Så mitt tips är att komma ut en liten snabbis varje dag i dagsljus samt hooka upp med en hundägare som ändå alltid är ute och går. Det är mycket roligare att vara två.

 • Reply
  Anna ersson
  December 2, 2016 at 9:15 pm

  Mindfullnessövningar! Speciellt viktigt om man bara fnyser åt tanken på att göra sådana ⬆️
  Dagsljus, motion, bra mat och sömn är oxå superviktigt!

  Mickols Anna ersson

 • Reply
  Elin Hällbacka
  December 2, 2016 at 9:20 pm

  Något som jag tycker gör mig piggare är att försöka vara ute en stund under dagens ljusa timmar. Ta en promenad eller leka med ungarna i någon lekpark.

 • Reply
  Martina Andersson
  December 2, 2016 at 9:31 pm

  Gillar som Martina Andersson!

  Mitt bästa tips för en piggare vinter är definitivt att gå på promenader! Klä på sig lagom med kläder, ta med familj eller vänner och lite picknick och bara mys! Något att se fram emot och något att se tillbaka på under vardagen!

 • Reply
  Stina Johansson
  December 2, 2016 at 10:47 pm

  Mitt bästa tips är att ta vara på soltimmarna och umgås med folk som man får energi av. Ta en promenad när solen lyser gör en så mycket piggare och gladare. För att få ut det mesta av det hela skulle jag säga att man tar med sig en kompis som sprider glädje på en promenad. Det ger verkligen en energiboost.

 • Leave a Reply