lifestyle

Mina lopp våren 2017

sylvesterloppet_004

Alltså, man kan ju inte bli annat än taggad på löpning när man hastigt och lustigt finner sig anmäld till Vårtävlingarna i Skatås, tack vare fina bloggkollegan Ida. Imorgon har jag ett 12.30-möte med min träningskompis och löpbandet, för att svettas lite hårda intervaller. Det börjar bli så många lopp jag är anmäld till nu, att jag tänkte det är bäst att jag skriver en lista. Jag vill ju inte råka glömma något, hehe!

Sylvesterloppet

Det här trevliga loppet går ett par varv genom centrala Göteborg på nyårsafton, en oerhört trevlig tradition (japp, jag sprang förra året och då är det en tradition i år, haha) som jag inte tänker missa för allt i världen. Med tanke på min usla träningshöst så kommer det nog bli en småjogg, men jag glömmer aldrig förra året då jag sprang hela milen för första gången på många år, den gläjden! Gjorde hela min nyårskväll. I år har jag ungefär samma mål: att ta mig runt utan att halka på en isfläck och bryta höften, samt tagga till lite för kvällens fest.

Vårtävlingarna

Efter Sylvesterloppet har jag ett par månader på mig att få till lite rejäl grundträning innan det är dags att kolla formen på Vårtävlingarna. Då är det åttan i Skatås som står för banan. 8 välbekanta kilometer precis utanför min dörr; jag springer varenda runda jag gör iallafall delvis på åttan. Jag har dock aldrig sprungit något lopp i Skatås, så det ska bli riktigt roligt! Förhoppningsvis kan jag få till en riktigt bra tid med, när det är en av mina absoluta favoritbanor.

Göteborgsvarvet

Ja, nu börjar det bli allvar här. Vårtävlingarna blir startskottet till formtoppen inför tävlingssäsongen, och 20e maj så är det världens största halvmara som gäller. Målet är att ta mig runt springandes, och slå mitt pers på halvmaran som är 2.48. Det borde inte vara några problem, men det kommer ju att kräva sin träning och gärna några kilos viktnedgång. Men detta är bara uppvärmningen för redan två veckor senare…

…Stockholm marathon!

Vårens höjdpunkt – min förta mara! Efter att ha blivit snuvad på konfekten på Göteborg marathon, då jag i sista stund pga sjukdom under träningen fick byta ner till halvmaran, så känner jag att insatsen har dubblats. På tävlingsdagen den 3e juni kommer jag ha tränat inför distansen i över 14 månader (om man bortser från den senaste månaden samt mina sjukmånader i höstas) det MÅSTE väl vara tillräckligt? Maxtiden är 6 timmar, målet är att ta mig runt och överleva. Gå, krypa, släpa mig fram, trycka i mig socker, koffein, värktabletter, gråtandes eller skrattandes… kommer jag i mål innan jag blir diskad så kommer det att vara värt det.

Vilka lopp ska du springa i vår?

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mari
  December 22, 2016 at 06:17

  Wow, så många fina lopp på gång :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   December 22, 2016 at 09:37

   Ja pch detta är bara våren haha 😉

   • Reply
    Stefan
    December 28, 2016 at 15:48

    Håll igång nu, så kommer det att bli en bra vår.

    • Reply
     Emma Hällbacka
     December 28, 2016 at 17:54

     Ja jag hoppas och tror verkligen det! :D

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.