vardag

Moon Thai Kitchen på alla hjärtans-dag

Jag och S är egentligen inte sådär jättemycket för storslagna romantiska firanden. Men vi tycker ändå att alla hjärtans-dag är ett ganska lämpligt tillfälle att ta sig den där stunden som vi inte alltid tar oss annars, eftersom båda jobbar så mycket, och på olika tider. Så i tisdags bokade vi bord på Göteborgs thailändska pärla Moon Thai Kitchen för lite äkta thaimat och – det ska erkännas – för att jag alltid velat gå dit pga inredningen haha.

Stället är en explosion av bambu, plastblommor, blinkande ljus, lyktor och thailändska referenser. Jag som aldrig varit i Thailand kan tänka mig att det är ungefär så här det känns haha. Jag såg dock inte en enda thailändare bland personalen, utan det var mer som att komma till en sådan där svensk-by. Hovmästaren var en ledigt klädd medelålders vit man, och serveringspersonalen gick bara att skilja från gästerna eftersom de höll block och penna i handen. Ingen uniform här inte.

Maten vad riktigt god, och det var spännande att uppleva lite restaurang-thaimat och inte bara sådana där överfyllda takeaway-lådor som får all sin smak från salt och glutamat. Jag tog en klassisk pad thai som smakade himmelsk, och min älskling tog en stark rätt med fläskkött, koriander, mynta och lime. Jag smakade såklart, och trots hettan så var det en smakupplevelse jag aldrig fått förut, väldigt spännande!

Har du vägarna förbi Göteborg och är sugen på lite exotisk feeling, eller kanske längtar du tillbaka till semestern, då tycker jag att du ska ta ett besök här. Supergott, snabb service, fantastisk atmosfär och plånboksvänligt (varmrätter mellen 139 och 189 kr). Se till så att ni inte får bordet bredvid köket bara, där skramlar det så mycket att man inte kan prata med sitt sällskap.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Hanna
    February 19, 2017 at 9:09 pm

    Mums! Det låter verkligen gott.

  • Leave a Reply