Menu
lifestyle

Ni måste hjälpa mig ur

DSC_0072 (kopia) 2

Foto: Sebastian Thorsson 

En djup svacka utan ände

Hörni jag sitter i en riktig svacka. Ingenting känns kul längre. Jag dras med en envis förkylning som kom tillbaka med full kraft efter att jag var på fest i lördags (när blev jag så känslig?!) och har en riktigt smärtsam rethosta. Jag jobbar 8 timmar om dagen, och försöker få ork till att fixa grundläggande saker som att duscha och tvätta under resten av tiden. Jag äter bara skräp eftersom jag är för trött för att laga mat, och träning ska vi inte tala om, inte ens promenader.

Mina vanliga trick duger inte

Vanligtvis brukar sådana här svackor botas med en pod och en powerwalk, men nu kan varken nya träningskläder, nya böcker, umgänge med vänner (vill inte ens vara i närheten av S) eller utsikten om att jag skall till Stockholm imorgon och gå på Blogger Boot Camp och träffa en av mina bästa barndomsvänner muntra upp mig. Jag är verkligen totalt nere. Jag försöker finna inspiration i alla fina instagramflöden, kollar på workshops och tutorials, men jag blir bara stressad över att jag inte orkar eller hinner följa tipsen.

NI ska hjälpa mig ur det här

Till råga på allt så kommer jag förmodligen behöva hoppa en del av träningspassen på lördagens konvent pga min förkylning, och om jag klarar loppet nästa helg på 16 km så är det inte för att jag har tränat tillräckligt, utan på ren vilja. Om jag överhuvudtaget startar. Min viktresa har helt stannat av och det känns som om jag bara stångar huvudet i väggen vad jag än gör. Inte ens att blogga känns kul. Har ni tips på inlägg ni vill läsa mottager jag det tacksamt, för jag tror jag måste skriva mig ur den här svackan. Vi gör så här: Får jag sju eller fler tips på roliga träningsrelaterade ämnen innan söndag får ni sju önskeinlägg nästa vecka. Så hit me! Jag måste upp över ytan igen, och ni kan hjälpa mig.

Ge mig din största önskerubrik i kommentarsfältet!

11 Comments

 • Anonymous
  March 10, 2016 at 23:10

  Tips på streching efter olika träningsformer.
  Tips på billig träning, som styrkeövningar utan redskap eller bra instruktionsvideos.
  Tips på bra hörlurar som funkar när man tränar.

  Reply
 • Clara Edvinsson
  March 10, 2016 at 23:41

  Jag tänker såhär… jag vill läsa ett inlägg om dina bästa tips till roliga saker man kan göra i Göteborg. Typ “3 roliga aktiviteter att göra i Göteborg” eller “Göteborgs 5 finaste platser” ja något i den stilen. För det verkar som du har hamnat i en rejäl svacka (som många nog någon gång har) och lösningen är nog att minnas, och att göra sådant som du annars inte riktigt har i din vardag. Jag hoppas du kan inspireras av dina egna tips, samtidigt som du inspirerar oss som läser. Styrkekram!

  Reply
 • Sib
  March 10, 2016 at 23:47

  Foodpreppa med vänner! Dra ihop 2 kompisar (+ sambo så blir det ännu fleratlådor), bestäm varsin rätt, laga MASSA portioner, frys in = du får kanske 12 portioner mat! Koka ägg och ha färdiga i kylen, gör över-natten-gröt (tasty-health.se har ett bra recept) så slipper du tänka på att laga frukost på morgonen, stek upp massa kilo kyckling på en gång och frys ner i portionspåsar, gör en sjukt stor sallad att ha i kylen som det bara är att ta av ett par dagar. Sätt på din absoluta favorit låt och dansa ihjäl dig under ett par minuter och låt det vara enough – du får endorfiner men slipper dra ihop energi för att dra till gymmet/gå en mil osv.. Sänk dina krav.. Heja dig, lycka till!

  Reply
 • Emmy
  March 11, 2016 at 08:15

  Min “one and only” drömrubrik är och kommer alltid vara Bästa övningarna och tipsen för att bygga rumpa ;) eller ett inlägg om rörlighetsträning skulle vara kul. Kramis

  Reply
 • HojnaSandra
  March 11, 2016 at 10:30

  Mitt tips för att komma ut ur dessa svackor som kommer med jämna mellanrum och ibland känns djupare än djupast är att försöka sänka sina krav på en själv. Lägg ned ribban ett par snäpp och var nöjd över det lilla, motivationen kommer men man kan inte alltid jaga efter den.

  Reply
 • Träningsblogga - Ida
  March 11, 2016 at 22:28

  Tror att din inspiration kommer komma tillbaka så fort du landar på Blogger Boot Camp. Ha en underbar dag imorgon! :)

  Reply
  • Emma Hå
   March 13, 2016 at 19:05

   Ja du hade rätt, visst blev det en stor inspirationsboost! :D

   Reply
 • Rund är också en form!
  March 12, 2016 at 13:14

  Det är lätt att bli “opepp”, när man inte kommer tillbaka in i sina gamla rutiner. Förkylningar och sjukdomar är ett gissel…
  Har inget supertips, mer än att försök att komma ut, även om det tar emot. Det känns ALLTID bättre efteråt.

  Är det Sktatås vårtävlingar som hägrar? :-)
  Kram M

  Reply
  • Emma Hå
   March 13, 2016 at 19:03

   Ja visst känns det bättre att få röra lite på sig istället för att sitta inne och tycka synd om sig själv ^^

   Verkar dock som om jag kanske måste hoppa vårtävlingarna… 16 k med resthosta känns inte som en kul idé.

   Reply
   • Stefan
    March 14, 2016 at 10:27

    Inte riktigt 16 km. Grusåttan är bara 7777 meter, så två varv är bara 15554 meter. Hoppas du kryar på dig.

    Reply
    • Emma Hå
     March 14, 2016 at 10:58

     Haha sant. Men 15,5 k är fortfarande ganska långt ;)

     Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.