livsstil

Nu blickar jag framåt

december

Hur gick det med vegan-månaden?

Idag är det sista november och det börjar bli dags att göra två saker: dels utvärdera min veganmånad och dels tagga inför december. Vad det gäller det förstnämnda, så höll jag mig strikt till strikt vegansk mat i ungefär 14 dagar, innan det blev en för stor stress att hela tiden behöva komma på nya recept och laga mat varje dag, och jag gick över till att bli vegetarian istället, för att kunna tillåta mig att äta den vegetariska maten på alla tillställningar jag vart på, och för att mitt sug efter kanelbullar blev för stort (och jag vägrar baka). Det har precis som i vanlig ordning inte handlat om några stora mängder mjölkprodukter eller ägg, men det breddade mitt urval enormt när jag inte orkar laga maten själv. Och framförallt tillät det mig att äta choklad igen.

Jag har fått en nytändning på matlagning

Idag är sista dagen som vegetarian, och den senaste veckan har jag gått runt och längtat efter kött. Idag köpte jag ekologisk nötfärs på halva priset och imorgon ska jag laga mig en riktigt god köttfärsgratäng. Men framförallt har jag saknat att äta fisk, och stekt sill kommer definivit stå på bordet under nästa vecka. Jag har på något sätt fått tillbaka någon form av inspiration till att laga mat igen. Att begränsa sig under en period är liksom som att spänna en pilbåge, och nu vill jag bara kasta mig över alla nya fräscha råvaror som återigen är “mina”. Ganska spännande resultat tycker ni inte det? Det kan man ju också applicera på omvänt sätt: att förbjuda sig godis och grejer gör bara att man vill ha det ännu mer, iaf första månaden, hehe.

Det här ska jag göra i december

Men nu ska vi blicka framåt, och titta på vad som händer i december. Privat så har jag nog aldrig haft en så här välfylld julupptakt innan. Jag ska på minst 3 julbord, jul på Liseberg, en och annan sittning, födelsedagsfest, examensfest och så har S planerat in någon överraskning nu på söndag. Sen ska hela släkten besökas i dagarna runt jul, och så ska jag klippa mig och byta hårfärg, och dessutom ska jag jobba hela december. Och planera nyårsfesten och träna inför Sylvesterloppet som jag ska springa på nyårsafton. Har också två gymkompisar som pockar på uppmärksamhet ett par gånger i veckan. Puh.

Vad tror ni, blir 2017 mitt år?

Bloggmässigt så har vi ju årets höjdpunkt: julkalendern! Det känns som om jag tjatar i den i varje inlägg nu, men alltså som jag har jobbat. Det kommer bli fantastiskt kul och jag har en massa fina och hälsosamma priser att dela ut till er, värda över 10 000 kr. Första inlägget publiceras imorgon klockan 7.00. Missa för guds skull inte det!! Annars så har jag på något vis kramat ur det sista av hösten nu och känner mig helt och fullt redo för vintern. Jag hoppas såklart på snö, men lite minusgrader duger gott. Precis som Victoria skriver så ska 2017 blir hennes år, men jag tänker att det kommer bli mitt år också. Jag har äntligen börjat rulla igång min bloggbusiness, jag och S har ögonen på en grym lägenhet som vi hoppas att vi får, och på det stora hela känner jag att jag har extremt ljusa framtidsutsikter. Ett optimistiskt december följt av ett ännu mer optimistiskt 2017 – taget!

Vad har ni planerat för skoj till julen?

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Clara Toll
  November 30, 2016 at 2:26 pm

  Jag ser fram emot din kalender iaf! 😀 Hoppas du får en bra sista månad!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 30, 2016 at 2:52 pm

   Ja och jag tror jag vet vilken lucka du ser mest fram emot 😉

 • Reply
  Mari
  November 30, 2016 at 8:42 pm

  Massa trevligheter, spännande! Och ja, julkalendern…den ser jag fram emot 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   December 1, 2016 at 7:44 am

   Wohoo, nu är första luckan uppe 😉

 • Reply
  Clara Edvinsson
  November 30, 2016 at 10:52 pm

  Wow vad mycket skoj du har i december och inför 2017!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   December 1, 2016 at 7:39 am

   Ja jag hoppas det ska bli skoj och inte för stressigt, men vi får väl se 🙂

 • Reply
  Annika Nilsson Pettersson
  December 1, 2016 at 12:47 pm

  Tipsar gärna om årets julkalender i min blogg <3

 • Leave a Reply