lifestyle

Nu sitter löpningen!

4 veckors löpträning

Ikväll ska jag springa 5 kilometer i jogg-fart och sen är jag klar med vecka 4 på min marathonträning. Jag hade faktiskt ingen aning om det skulle gå så här bra! Jag har genomfört varenda pass till punkt och pricka, inte maskat med sträckan och hållit rätt tempo. Jag är förvånad över att jag inte blivit sjuk än. Vanligtvis brukar jag få en rejäl förkylning vecka 3 på en ny träningssatsning. Men den här gången har jag undvikit det. Jag tror att det beror på att jag samtidigt har ansträngt mig för att få till kosten och sömnen. Jag lägger mig tidigt varje kväll och äter tillräckligt med kalorier. Coolt ändå vilken skillnad det gör!

Så nu är jag alltså klar med de första fyra veckorna, bara 20 kvar, hehe. Jag tycker ändå att löpningen har satt sig hyfsat bra som en ny vana, men jag ska försöka att sluta skjuta upp passen till kvällen. Jag vet ju själv att jag springer mycket bättre på morgonen, så ska försöka att ge mig ut det första jag gör efter frukost. Då vill det att jag inte ligger och snoozar, utan faktiskt går upp i tid. Av någon anledning tycks just det momentet alltid vara det svåraste i allt jag tar mig för…

Jag ska lägga till fler träningspass

Jag har ju väldigt mycket drömmar och önskemål om vad jag vill träna. Jag tillhör dem som inte vill bara göra en sak, jag vill göra allt samtidigt. (Hallå, därför jag är egenföretagare ju) Jag vill vara en sådan där sjukt stark, snabb och uthållig allroundtränad individ med kroppskontroll och bra hållning och hela paketet. Därför är löpningen bara första steget för mig, även om det är det viktigaste.

Jag går verkligen igång på att tänka på tuffa utmaningar, så planen är att på sikt lägga till allt fler träningsmoment. Ni som har läst mitt inlägg “hur ofta ska man träna?” vet att jag är av åsikten att det knappt går att träna för mycket, så länge man sköter sin återhämtning. Det är återhämtningen som är den begränsande faktorn för hur mycket tuff träning kroppen klarar. Sen är det såklart viktigt att stega upp träningsmängden, och det är därför jag inte går all in direkt, utan lägger till fler träningspass efter hand.

Nästa steg: rörlighet

Så nu sitter löpträningen och styrketräningen är på god väg med 4 styrkepass i veckan. Därefter är nästa steg att lägga till daglig rörlighetsträning, så just nu sitter jag och funderar på lämpliga övningar. Mina krav är att dom ska gå att göra i vanliga kläder, vart som helst och utan redskap. Tänker typ att man kan göra dem på lunchrasten utan att bli svettig. Ett givet inslag är fotrörlighet, typ sitta på huk, för mina kassa knäböj och stela löparben, men vilka fler rörlighetsövningar kan man få in med låg tröskel?

Har du ett förslag på en bra rörlighetsövning? Skriv gärna en kommentar och tipsa!

Spara

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Löpar-Åsa
  May 21, 2018 at 20:37

  Har du testat världens bästa app? FMTK (FörsvarsMaktens TräningsKlubb) – den är helt grym. Har pass alla typer av träning, inklusive rörelseträning. Testa!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   May 22, 2018 at 17:20

   Nej det har jag inte testat, kanske får göra det :D Har hört mkt bra om den ^^

 • Reply
  Hannas krypin
  May 22, 2018 at 15:13

  Jag fick direkt inspiration till ett blogginlägg med rörlighetsövningar som man kan göra var man vill. Tack för idén! :-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.