hälsa

Nytt träningsschema, nya vanor och nya mål!

Alltså ni anar inte hur glad jag är över att jag återupptagit löpningen igen! Har börjat följa ett schema och i måndags gjorde jag första passet, igår gjorde jag andra passet och idag ska jag springa tredje passet. Eftersom jag redan är igång med styrketräningen så kändes det lite ovant att få upp pulsen så högt, men hjälp så härligt det var efteråt! Sov 9 timmar som ett litet barn och mår allmänt toppen.

Min livskris över att fylla 30 som pågått i några månader nu har så sakta börjat övergå till en acceptans över tillvaron och jag har faktiskt börjat se fördelar med att inte längre vara en oerfaren ungdom i allmänhetens ögon. Visst får jag fortfarande visa leg när jag köper Ipren och nässpray, men jag känner att jag har mer pondus, mer auktoritet och mera karriärmuskler att jobba med.

Jag försöker så sakta vända min panik över att bli gammal till en ny approach där jag försöker att leva mer i nuet och göra varje dag till en dag som tar mig framåt mot mina mål, istället för att bara stampa på stället. Det är ju just den stressen över att aldrig komma någonvart här i livet som gjort att jag haft sådan ångest över att bli 30+, men sakta så har lugnet och målmedveten börjat infinna sig.

I tre dagar nu så har jag sovit 23 – 07 (eller mer!), ätit på regelbundna tider (8.00, 12.00, 15.00 och 18.00) samt tränat mina pass enligt schemat. Det får räcka så länge, och när de vanorna sitter i ryggmärgen så ska jag börja fila på detaljer, som näringsinnehåll i maten osv.

Och jag tänker såklart att det säkert finns några av er där ute som är nyfikna på mitt träningsschema osv och mer information kommer! Jag vill bara inte jinxa allt genom att slå på stora trumman i förväg som jag har en tendens att göra, för att sedan inte kunna leva upp till mina kungöranden. Så därför tänkte jag ta det lite pö om pö, och så får ni följa med på resan helt enkelt.

Det var länge sen jag hörde från er! Berätta gärna i en kommentar hur ni mår, vad som händer i era liv och hur er träning går!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  clara Toll
  April 25, 2018 at 20:09

  Åh vad kul att du börjat med löpningen igen! Blev lite sugen på att börja springa igen också, men bara lite… 😉

  • Reply
   Emma Hällbacka
   April 26, 2018 at 10:30

   Ja det är så kul! 😀 ge det ett försök nu när solen kommer 😉

 • Reply
  Johanna
  April 26, 2018 at 13:50

  Vad roligt att läsa från dig igen 🙂 Kul att du tagit upp löpningen igen, håller tummarna att det håller i sig. Men det tror jag väl att det ska göra 🙂 Kör hårt!

  Själv har jag startat upp orienteringssäsongen igen, och ska om några veckor dra igång min Löpgrupp igen.

 • Reply
  Löpar-Åsa
  April 28, 2018 at 07:34

  Det låter så himla bra, det du gör. Det låter som att du har en bra plan!

  Själv är det kravlöst som är nyckelordet för mig. Nog så svårt, faktiskt!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   May 2, 2018 at 13:58

   Ja ibland behöver man bara få köra kravlöst på känsla, inget fel med det alls 🙂

  Leave a Reply