lifestyle

Sista passet med löpargruppen

Igårkväll hade jag sista passet med min nybörjargrupp i löpning. 10 pass har vi genomfört och klarat av, och det känns så himla, himla bra! Jag har verkligen sett hur deltagarna utvecklats i både förmåga och självförtroende. De har skärpt sin teknik, ökat i både kondition och styrka framförallt så har det varit många leenden och mycket småprat. Vi fick verkligen till precis den där mysiga och härliga stämningen som jag hoppades på!

Under 10 veckor har vi gått igenom massor. I början blandade vi jogga-gå, men jag märkte snabbt att gruppen klarade mer, så vi började springa längre och längre rundor, som vi varvade med olika typer av backlöpning. Massor av benstyrka har det blivit också; squats, utfall, tåhävningar och sidogång för att aktivera och få hjälp av baksidan när vi springer. Ett pass sprang vi långa intervaller, och trots att deltagarna inte trodde att de ens skulle orka första, så orkade alla deltagare alla fyra intervallerna. Och igår avslutade vi med en drygt 4 kilometer lång runda, totalt 37 minuter utan att stanna, där den långa stora backen som i början var superläskig togs an utan problem. Jag blev så himla stolt!

Det här stärker mig bara i tron att i princip alla med två ben kan springa. Mina deltagare har varit en salig blandning av kvinnor med alla möjliga bakgrunder. Några var överviktiga, några hade gamla skador, någon hade varit gravid och haft ett långt uppehåll osv. Vi körde igång lugnt och avslutade på topp, och flera av dem har frågat efter fler grupper. Det känns verkligen bra i själen att ha peppat igång det här gänget till löpningen, och framförallt så känns det bra att faktiskt ha genomfört min första löparkurs och liksom klarat eldprovet som löpcoach. Nu finns det ingen som kan ta ifrån mig den titeln!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  July 5, 2017 at 09:32

  Så härligt att det blev så bra! :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 5, 2017 at 09:36

   <3

 • Reply
  Dorotea Pettersson
  July 5, 2017 at 13:03

  Så kul att läsa om resultatet efter att ha läst om dina första steg mot detta mål. Suveränt bra jobbat. Grattis!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 6, 2017 at 21:35

   Tack! :D Ja jag är faktiskt jättenöjd och glad! :D

 • Reply
  clara
  July 5, 2017 at 13:27

  Vad roligt det låter! Skulle nästan vilja vara med själv :D

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 6, 2017 at 21:35

   Du skulle säkert passa in ;D

 • Reply
  Hanna
  July 5, 2017 at 20:01

  Vad roligt att läsa att det blev så bra!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 6, 2017 at 21:36

   <3

 • Reply
  Madelene
  July 5, 2017 at 22:17

  Kul! Klart att alla kan springa. Det går bara olika fort och alla har sin egen stil :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   July 6, 2017 at 21:36

   Ja eller hur :D tar man det bara lugnt så akn man allt hitta lite löparglädje hos alla ;)

 • Reply
  Emmasusanna
  August 2, 2017 at 20:37

  Jag fattar INTE hur man kan lära sig springa. Har förvisso för små luftrör sen födseln, men tvivlar på att jag ändå skulle kunna springa! Jag vill verkligen kunna, hade jag bott i Göteborg hade jag lätt anmält mig!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   August 7, 2017 at 09:05

   Jag tror egentligen att alla redan kan springa, man ska bara hitta rätt teknik och lite självförtroende ^^ Det stora misstaget folk gör att främst att de springer för fort. Ingen, inte ens OS-medaljörerna orkar hålla maxtempo i 5 km, så inte så konstigt att man tror att man itne kan springa om man tar ut sig de första 100 metrarna ;)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.