Menu
lifestyle

Tacksamhet

Det är drygt 7 månader sedan jag uppdaterade bloggen sist, och mitt liv har förändrats på så många plan sen dess att jag inte vet vart jag ska börja. Det enda som egentligen är kvar är min lägenhet, men även den har förändrats. Jag har gjort slut med F, bytt jobb, blivit permitterad, skaffat en massa nya vänner, renoverat klart lägenheten (utom lite detaljer) och gått ner 7 kg i bara farten, eftersom hemmakvällar med godis numera inte är den största lyckan i mitt liv. Att få ett stimulerande jobb gör att jag glömmer bort att småäta på jobbet, och en kvällskurs där jag faktiskt sitter ner många timmar i veckan och pluggar, en runstreak som håller på av och till, och massvis med häng med mina vänner gör att jag helt enkelt slutat crava skitmat i samma mängder som förr.

Jag har på något mystiskt vis lyckats återgå till den bekymmerslösa tillvaro jag hade som student, men utan alla de negativa konsekvenserna. Istället för att gå åt helvete så blir min ekonomi hela tiden bättre och bättre. Istället för att känna mig som en inkräktare som inte kan något i skolan så är jag nu på upplärning som analysingenjör och har fullt förtroende för att jag ska bli skitbra på det här inom kort. Istället för att känna mig som en utböling som vill passa in så känner jag mig nu som en som väljer mitt sällskap aktivt, och även har modet att välja bort. Och istället för att bo runt i andrahandslägenheter och rum så bor jag nu i min drömlägenhet.

Tacksamheten jag känner varje dag är enorm. Idag satt jag på bussen på väg hem från jobbet och bara njöt av känslan av att ha checkat av ytterligare en dag av hårt arbete i min drömkarriär. Jag går ofta runt i min lägenhet och beundrar det faktum att det här nu är min plats på jorden, som jag fixat, renoverat och betalat helt själv. Och i princip varje gång jag kryper ner i min stora, hypersköna säng så njuter jag av att kunna somna gott utan svarta orosmoln i bakhuvudet. Min tillvaro nu är så långt ifrån den bara kan komma de där studentåren, och ändå nästan exakt samma. Som ett parallellt universum där jag istället för att vara offret är den som styr och ställer i mitt egna liv. And I love it.

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.