lifestyle

6 terrängskor för löpning

terrängskoraffiliate

1. // 2. // 3. // 4. // 5. // 6.

Jag älskar mina löparskor från Asics som jag köpte i somras, de är helt fantastiska att springa i. Men jag skulle ljuga om jag sa att de är helt perfekta. Mina förra skor var nämligen terrängskor snarare än asfaltskor, och jag har börjat sakna det pålitliga greppet och framförallt GoreTex-membranet som höll fötterna torra oavsett underlag och väder. När min lön kommer efter den här intensiva jobbperioden skall jag köpa mig ett par riktiga vattentäta terrängskor igen! Här har jag plockat fram 6 olika modeller som gärna får flytta in på mina fötter. Speciellt 3:an och 5:an står högt upp på listan eftersom de har just det här vattentäta lagret. Har du speciella terrängskor eller kör du samma skor på alla pass?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  HojnaSandra
  December 16, 2015 at 09:45

  Jag har modell två eller tre på din lista här ovan, vet inte riktigt modellen på mina. Är inne på mitt andra par, Köpte första paret just för att slippa vara blöt om fötterna. Tyvärr blev jag rätt så besviken, förmodligen var det försäljaren som sålde mig skorna som var dåligt påläst. Modellen jag köpte sög typ åt sig vatten. Man kunde inte springa i daggigt gräs ens utan att bli blöt. Trots att skorna inte höll för mina krav angående vattentätheten så köpte jag samma modell när de förra var utnötta. Skorna sitter som en smäck på mina fötter, jag slipper skavsår som jag alltid annars får och de är riktigt sköna att springa i. Använder mina till löpning på alla underlag!

  • Reply
   Emma Hå
   December 16, 2015 at 10:37

   Tack för din kommentar! Vad tråkigt att de inte uppfyllde kraven :O Det låter verkligen inte trevligt att bli blöt om fötterna när säljaren av skorna lovat något annat… Men skönt att de är bra på andra sätt =)

 • Reply
  Rund är också en form!
  December 16, 2015 at 19:07

  Nu vet jag inte vilken typ av terrängskor du är ute efter (vilken typ av terräng du springer).
  Jag älskar mina metalldubbade terrängskor (Icebug) (året runt). Grymt grepp på blöta stenar, rötter och spångar!

  Däremot har jag hellre terrängskor som släpper UT vatten. Har du Gore-tex och trampar ner i någon blötmark/håla kommer vattnet inte kunna rinna ut ur skon. Springer du däremot elljusspår och liknande (?) är det kanske lite overkill med just den typen av sko.

  • Reply
   Emma Hå
   December 16, 2015 at 23:27

   Ja det är nog snarare elljusspår/stigar jag tänker mig och inte träsk =) Sådana där riktigta swimrunaktiga skor är nog lite överkurs för mig än så länge =)

 • Reply
  Kikki
  December 16, 2015 at 22:35

  Hej!

  Jag har terrängskor, nr 4 för att vara exakt :) jag är supernöjd med dom bra grepp dock ingen dämpning men lätta och har inte blivit blött om fötterna i dom. Anväder annars Nike skor.

  Lycka till med att hitta sko som passar dig!

  • Reply
   Emma Hå
   December 16, 2015 at 23:28

   Åh vad kul att de fungerar! Och SÅ SKÖNT att slippa bli blöt, det måste ju vara det värsta som finns… haha

 • Reply
  Ida
  December 18, 2015 at 04:10

  Åhh jag älskar löparskor. Har rätt många här hemma men skänkte några par till flyktingarna från Syrien tidigare i höstas. När det gäller terrängskor har jag Inov-8 X-Talon 212. Men de använder jag mest vid riktig traillöpning på mindre stigar osv. För löpning i spår är det vanliga löparskor som gäller.

  • Reply
   Emma Hå
   December 18, 2015 at 12:06

   Aha okej tack för tipset! Och vad fint av dig att skänka bort några av dina skor. Själv har jag bara ett par löparskor… =(

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.