hälsa

Tillbaka på banan

Äntligen blev det ett minus igen, även om det är marginellt. Bara att bryta cirkeln av viktuppgång, deppighet och tröstätande är en stor och krävande bedrift. Men nu känner jag mig ändå på banan ändå.

 • Vikt: 100,5 kg (- 0,2 kg, totalt: – 2 kg)
 • BMI: 35,2 (- 0,1, totalt: -0,6)
 • midja: 101 cm (- 0,5 cm, totalt: – 6 cm)
 • mage: 120 cm (- 1,5 cm, totalt: – 3 cm)
 • rumpa: 124 cm (- 0,5 cm, totalt: – 1 cm)
 • midja/rump-kvot: 0,81 (- 0,1, totalt: – 0,5)
 • bröst: 99 cm (- 0,5 cm, totalt: – 4 cm)
 • lår: 73 cm (- 0,5 cm, totalt: – 2 cm)
 • arm: 38,5 cm cm (+/- 0 cm, totalt: – 1,5 cm)
 • hals: 38 cm (- 0,5 cm, totalt: – 3 cm)
 • kroppsfett: 48,5% (- 0,2%, totalt: – 0,9%)

Förra veckan var jag nitisk med att skriva ner allt jag åt även om jag åt på hunger och känsla, och det visade sig att jag snittade 2717 kcal per dag. Detta är väldigt intressant, för det är bara en diff på 17 kcal mer än jag förbränt per dag! Trots att att jag varken ansträngt mig för att varken äta nyttigt eller röra på mig så har min hunger ställt in sig så exakt på vad jag behöver äta för att uppehålla detta. Sedan så är ju inte mina uträkningar exakta, och det kan diffa ganska mycket åt båda hållen, så det kan ju hända att det här är en slump. Men om man ser till min vikt över åren så är jag ju trots allt i princip viktstabil. Det är oftast vid väldigt isolerade tillfällen, som vid nyförälskelse, stress och som i höstas när jag vantrivdes på jobbet, som jag går upp i vikt, och oftast då för att jag äter trots att jag inte är hungrig. Stress- och tröstätning helt enkelt. Annars har min kropp nog rätt bra koll på vad den behöver.

Veckans foton

De stora skillnaderna lyser fortfarande med sin frånvaro, men annat är

De stora skillnaderna lyser fortfarande med sin frånvaro, men annat är inte att vänta när det trots allt bara skiljer 2 kilo. Men denna veckan har jag redan börjat införa en hel del förändringar som jag hoppas ska råda bot på det.

Matmässigt var förra veckan en salig blandning av högt och lågt. Det var hemlagad sallad, husmanskost på lunchrestaurangen, sushi, pommes och middag hos svärföräldrarna. Något som dock utmärkte förra veckan var den stora andelen fisk, totalt åt jag fisk 6 gånger. Sen har vi ju självklart den där fastan som jag skulle genomföra, men fick avbryta efter 40 timmar på grund av koffeinabstinens. Det projektet är lagt på is just nu tills jag har vant mig av vid pepsi max.

Planen för denna veckan

Som jag nämnde så har jag så sakteliga börjat införa fler förändringar. De jag redan har infört är att jag börjat äta mer lagad mat och mer frukt. Men något som jag verkligen märker har en avgörande roll för mina matval är min träning. Det är liksom omöjligt att köpa med sig bullar hem efter gymmet, nej då är jag sugen på kött och potatis. Så hittills denna veckan har jag tränat varje dag, och hittills har jag också hållit min kaloribudget på 2000 kcal om dagen spontant – trots att jag alltså äter vad jag vill!

Mer tid på träning innebär såklart förutom fler brända kalorier som sagt mer sug på riktigt mat, men framförallt mer tid away from the fridge, och småätande är mycket svårare när man är på språng. Jag har också landat i ett trevligt mönster med lunch, träning direkt efter jobbet och sedan middag. Möjligtvis en frukt och en energidryck vid 14.00-tiden. Men annars så är just stooora måltider på ca 1000 kcal med stora köttbitar och berg av potatis min grej. Jag konstaterar återigen att mellanmål och frukost stressar mig. Jag har därför bestämt mig för att vänta med frukost tills jag är färdig med min viktnedgång och trappar upp min prestationsinriktade träning, om det inte är så att jag morgontränar och blir döhungrig kl 9.00. Men frukost kommer inte vara normen för mig just nu.

En annan grej jag verkligen skulle vilja göra är att uppdatera den här bloggen oftare. Jag kommer ju knappt ihåg vad jag skrev förra veckan, och med tanke på att jag uppdaterar instagram nästa varje dag, så känns det som om jag skriver dubbelt ibland, och förvirrar mer än jag berättar. Så ska försöka få till åtminstone två inlägg i veckan om min viktminskning, så blir det kanske lite lättare att hänga med i mina tankesvängar. Och så vill jag bli bättre på att svara på era kommentarer, skäms på mig där. Men sanningen är att jag är lite rädd för att läsa dem, för jag är rädd att ni ska döma mina val. Men jag försöker att inte censurera mina resonemang här, och eftersom jag är en impulsiv människa så blir det ibland lite väl impulsiva utspel. Och när man är mer äkta så slår kritiken extra hårt, och ibland lite fel. Ingenting mot er, men jag blir på defensiven ibland när jag känner att jag nog sagt något kontroversiellt. Men jag lovar att bättra mig på den fronten också!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.