viktnedgång

Vägning vecka 19 och tillbaka till rötterna

Det känns som om livet rusar på i 110% just nu. Väldigt mycket har förändrats det senaste, både på gott och ont. Jag jobbar ungefär dubbelt så många timmar på jobbet som jag brukade göra, vilket tar sin lilla tid. Mycket tid spenderar jag också på att göra sociala grejer med mina vänner, eftersom jag inte får den där dagliga dosen social interaktion när jag bor själv. Det tar också på krafterna och tiden, även om det såklart är himla roligt. Den lilla tid som blir över försöker jag klämma in träningen på, och det går sådär om jag ska vara ärlig, speciellt med tanke på att jag var förkyld förra veckan. Och ovanpå allt det här hamnar bloggen som ett konstant dåligt samvete som aldrig uppdateras ofta nog.

Mitt liv har väldigt mycket handlat om mat och träning under de senaste åren. Det har varit mitt huvudfokus och därmed har det känts helt naturligt och inte alls begränsande att låta bloggen handla om enbart det. Men nu ska jag faktiskt erkänna att jag tycker att det känns lite för snävt. När jag plötsligt gör mycket mer, och tempot på livet har skruvats upp, så finns det så mycket mer jag vill skriva om. Jag ogillar när bloggen liksom ger en inkomplett bild av vem jag är och hur jag lever. Det känns nästan… falskt.

Så eftersom det är min blogg och jag bestämmer så tänker jag faktiskt låta en liten del av den handla om sådant som gör att själen blir glad, som vänner, fest och roligheter. Sådant som kanske inte är toppen för den fysiska hälsan, men som är livsnödvändig för att jag ska kunna må bra. Oroa er inte, hälsa och träning är fortfarande mitt jobb och mitt huvudfokus, men det bra med att ha träning som jobb är att man frigör all träningstid till att skaffa andra hobbys. Och jag vill låta dem glimta fram ibland, dels för er skull så att ni lär känna mig bättre, men också för min egen skull, för att jag vill minnas. Och om vi går tillbaka 9 år i tiden till när jag först startade den här bloggen, så var det faktiskt det som var anledningen till att jag startade den från första början.

Veckans mått

Och så kommer vi till veckans invägning. Vågen och måtten pendlar stadigt runt samma jämviktspunkt, vecka efter vecka. Det känns lite hopplöst att försöka, men jag måste ju. Alternativet är att vara kvar här, eller bli ännu större. Så det är bara på’t igen.

 • Vikt: 94,3 kg (+0,7 kg)
 • BMI: 33,0 (+0,2)
 • Midjemått: 95,5 cm (+/- 0 cm)
 • Midja/höft-kvot: 0,79 (- 0,1)
 • Kroppsfett: 45,0% (+/- 0 %)

 

Vägning vecka 19

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Annika
  May 8, 2017 at 10:54 am

  Härligt att livet struttlar på med roligheter och löpträning.
  Jag ligger fortsatt på latsidan. Tappat lite av lusten till att jogga utan att jag vet varför. Eller jo, för att det har känts så tungt att göra det helt enkelt. Har heller inga lopp i sikte som pushar mig.

 • Reply
  Löpar-Åsa
  May 8, 2017 at 6:13 pm

  Så klart kan du dela med dig av annat också, som inte bara har med hälsa och kropp att göra! Även vår hälsa beror ju på annat, inte bara på hur vi tränar och vad vi stoppar i oss!

 • Reply
  Hanna
  May 8, 2017 at 8:45 pm

  Jag följer gärna med i din vardag också. Det behöver inte bara handla om träning. 🙂

 • Reply
  Johanna
  May 9, 2017 at 8:03 pm

  Appropå vikten, vet hur det känns att stampa på samma ställe. De senaste 3 åren har jag aktivt försökt bli av med min övervikt. Resultatet? Går ner typ 3 kg på 3 månader och sen upp samma på 2 haha. Så det blir typ alltid plus minus noll haha men jag har säker gått ner 15 kg och gått upp allt igen ..

  Iaf, din blogg, kör på med det du tycker är Nice! 😀

 • Reply
  Madelene
  May 11, 2017 at 8:19 pm

  Härligt! Lycka till med maran! Inte länge kvar 🙂 Ska du springa Gbg-varvet också?

 • Leave a Reply