träning

Träningsplan januari 2017

traningsplan-januari-2017

Mitt långsiktiga mål och januaris mål

Det är hög tid att sätta en träningsplan för januari 2017. När jag sätter min plan så utgår jag från två saker: mina mål och mina förutsättningar. Det långsiktiga målet är att klara Stockholm Marathon på under 6 timmar, men det är inte förrän i juni, och på vägen har jag små delmål. Dels så har vi ju Göteborgsvarvet, och så är jag även anmäld till Vårtävlingarna, ett 8-kilometerslopp den 11:e mars.

Om jag använder mig av jogg.se’s löparkalkylator och utgår från tiden jag gjorde på Sylvesterloppet på nyår så ser jag att jag kan klara det redan nu, OM jag hade haft uthålligheten att forsätta springa i 6 timmar. Det är alltså uthålligheten som är mitt primära fokus den här våren, och i januari innebär det att börja nöta kilometer, målet är 100 km. Det borde jag klara!

Planen den närmsta veckan

Så hur ser planen ut den närmsta veckan? Tanken var att jag igår skulle inleda en runstreak (dvs där man springer varje dag) men jag hade en kaosdag på jobbet, kom hem kl 21, hade inte ätit på hela dagen och däckade i säng direkt, sov 3 timmar. Sedan vaknade jag och kunde inte somna om, så tog en nattlig liten promenad för att samla tankarna, för att sedan sova 8 timmar till. Helt slut med andra ord. Idag vaknade jag kl 11 som en ny människa, och känner mig redo att ta tag i träningen igen.

Planen för veckan är helt enkelt att springa varje dag, minst 2 kilometer i valfritt tempo, och komplettera med ett par pass i gymmet. Jag vill bygga upp en seghet i kroppen, att springa ska liksom vara mitt naturligaste sätt att röra mig. Självklart loggar jag alla mina pass med hashtagen #tiotusenträningspass på instagram för att stödja initiativet som vi i Bloggar om Hälsa har tagit, där vi skänker en krona per träningspass under 2017 till musikhjälpen i december.

Vad ska du träna i veckan?

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Cherie
  January 10, 2017 at 12:52 pm

  Härligt, jag ska köra minst en löprunda i veckan under januari samt rörlighetsövningar för att se om ryggen gillar långsam igångsättning också får jag ta en månad i taget. Stora målet är ju att orka springa Helsingborg Marathon i höst 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 10, 2017 at 1:16 pm

   Låter som en plan! Jag borde också köra mer rörlighet… men SÅ tråkigt ju! 🙁

   • Reply
    Cherie
    January 16, 2017 at 7:23 am

    Kan faktiskt hålla med om att det är tråkigt men så skönt när det väl är gjort 🙂

 • Reply
  Mari
  January 10, 2017 at 4:55 pm

  Ser fram emot att följa dig i genom året 🙂
  I veckan blir det jobb, träning och inte mkt mer. En lugn och slapp vecka. Skönt med inga direkta måsten.

 • Reply
  Lisa
  January 11, 2017 at 7:23 am

  Jag hade tänkt komma igång och springa lite, men efter att i dödsförakt halkat runt ett varv i lillskogen igår insåg jag att jag får skjuta upp det tills underlaget är något bättre. Likaså tänkte jag att min häst ska få komma igång igen och träna kondis och styrka i terrängen, men likadant där är underlaget helt livsfarligt!
  Istället återupptog jag yogan igår och ska försöka yoga varje dag i januari. Känns speciellt bra idag när det stormar snöblandat regn…

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 11, 2017 at 1:09 pm

   Haha ja alltså jag försökte ta en promenad. Kom typ 30 meter… så kör på bandet så länge ^^

 • Reply
  Clara
  January 11, 2017 at 2:10 pm

  Jag kör på pw i veckan, haft ont i halsen så det blir lyssna på kroppen. Förhoppningsvis blir det att jogga nästa vecka

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 11, 2017 at 2:13 pm

   Ja man ska lyssna på kroppen, så länge man inte förväxlar den med latheten, vilket jag har en tendens att göra ibland haha 😉

  Leave a Reply