Menu
lifestyle

Tredje veckan på maratondieten

Diet inför maraton vecka 3

En förlåtande vecka

Ännu en vecka har gått på min maratondiet, och den här veckan har varit ganska förlåtande. Jag har ansträngt mig för att hålla mig till mina mål, men det har slunkit ner lite godsaker. En proteinbar här, en läskburk där, och så i lördags när jag och S var i Danmark på minisemester så blev det även lite alkohol. Men jag har även tränat mycket, vart ute och bränt fett i skog och mark, och på det hela mått ganska bra.

LÄS MER:
>> Idag lät jag valkarna se solen

Jag fortsätter långsamt att krympa

Jag har inte räknar kalorier alla dagar, så har tyvärr ingen statistik där. Men jag har gått ner 0,5 kg. Det är mer än vad jag förtjänar, speciellt med tanke på att jag är på väg in i månades mest svullna fas, och jag borde samla på mig vätska nu. Jag har gått ner ytterligare en cm i midjan, nu totalt 3,5 cm. Och vet ni, när jag håller ut måttbandet på mitt startmått så ser man ändå att det ÄR en ganska stor skillnad bara vid så få centimetrar. Så visst går det framåt, om än inte så snabbt som jag hade hoppats.

LÄS MER:
>> Att sätta ord på motivationen

Jag måste hålla fast vid planen

Det är bara att fortsätta. I helgen har min hjärna gästats av spöken som säger åt mig att min diet inte funkar, jag måste dra på ytterligare en växel. Jag var ett tag helt inne på att göra en vattenfasta, men det får vänta tills efter loppet. Jag har råd inte tappa en hel träningsvecka. Sedan ville hjärnan att jag skulle göra någon sorts varannandags-fasta. Det är en möjlighet jag har kollat över och som jag eventuellt kan prova längre fram, men just nu är det inte aktuellt. Jag VET ju att den plan jag redan har funkar perfekt, bara jag följer den. Det som krävs är inte en striktare diet, utan att jag följer den diet jag redan satt upp för mig. Det är god mat, mycket näring och regelbundenhet, och det funkar bevisligen om jag bara håller mig till den. Ibland förstår jag mig inte på mig själv.

Hoppas ni har en fin måndag där ute!

8 Comments

 • Rund är också en form!
  July 25, 2016 at 10:32

  Du får tänka att långsiktiga mål tar tid.
  Snabba lösningar är inte de bra lösningarna.

  Kramar!

  Reply
  • Emma Hå
   July 26, 2016 at 10:42

   Ja så är det =) Ska bara försöka hålla hjärnspökena i schack!

   Reply
 • Lena
  July 25, 2016 at 12:53

  Håller med ovanstående. Långsiktigheten ger resultat! Fastan kommer att påverka dina träningstillfällen negativt, tror jag. Hellre sakta men säkert än paniklösningar!

  Reply
  • Emma Hå
   July 26, 2016 at 10:42

   Ja det kommer den helt klart, även om den kommer påverka kroppen positivt i andra aspekter. Men det får vänta tills efter loppet.

   Reply
 • Clean Eating by Annika
  July 25, 2016 at 20:36

  Du har svaret själv, gäller bara att hålla fokus på det när tvivlande tankar dyker upp. Små steg i rätt riktning blir stora resultat i slutändan. Du är grym!

  Reply
  • Emma Hå
   July 26, 2016 at 10:43

   Ja precis så är det =) Tack för peppen!

   Reply
 • Camilla
  July 26, 2016 at 15:01

  Håll ut och håll fast vid planen! Det fixar du!

  Reply
  • Emma Hå
   July 26, 2016 at 21:07

   Ja det viktigste är stick to the plan! ;D

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.