lifestyle

Två veckor på diet

nyttig-mat

En typisk måltid på min diet. Något torr, men inte svältkost för fem öre. 

Mitt diet-misstag gjorde ett djupt avtryck

Andra veckan på marathondieten är till ända, och om första veckan var en succé så var den här ett fiasko. Misstaget i tisdags lämnade ringar på vattnet, och jag var konstant sötsugen, överåt av mellanmålen, hade för mycket söt frukt i mina smoothies och drack tom lightläsk igår. Jag tappade helt disciplinen helt enkelt. Som den typiska måndagsbantare jag är så behövde jag något för att reset:a hjärnan, inget fungerar så bra för det som en måndag. Så nu kör vi en succévecka till!

LÄS MER:
>> Dagen då jag bröt dieten

Veckans siffror

Veckan som gick har jag i snitt ätit 2259 kcal per dag, och bränt 2569 kcal. Det ger en blygsam teoretisk viktnedgång på ca 3 hg. Vågen nöjde sig med att gå upp ett hekto. Förmodligen beror det på min stora saltade middag igår kväll som gjorde att jag lade på mig vätska (drack en massa vatten innan sänggående) för under veckans övriga vägningar har det gått åt rätt håll. Jag är inte bekymrad över vikten.

Det finns ingen anledning att inte följa planen

Måtten däremot har gått åt rätt håll, har krympt minst en cm på nästan alla mina mätpunkter sen starten för två veckor sedan. I midjan har hela 2,5 cm försvunnit! Och ja, jag mår ju så himla bra av min nya mat så det finns ingen anledning att ge upp nu. Så nya tag den här veckan är det som gäller, och jag tänker inte göra några justeringar i planen för den här veckan. Att förra veckans viktnedgång uteblev beror nämligen inte på att min plan är dålig, utan på att jag inte följde planen. Jag är taggad för en ny vecka full av träning, god mat och energi!

LÄS MER:
>> Första veckan på maratondieten

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  July 18, 2016 at 09:53

  Spännande att höra hur det går! Och bra med nya tag :)

 • Reply
  Clean Eating by Annika
  July 19, 2016 at 08:44

  Är precis som du en sån där “starta-på-måndag”person :) tycker du ska vara nöjd med veckan som gick! Sunt att strunta i vågen och gå på måtten. Jag märker att det finns mycket som får mig att binda vätska som ökar vikten. T ex salt mat, tjejvecka men även träning. Har läst att musklerna vätskefylls efter träning som ger tillfälligt ökad vikt. Kul att följa dig!

  • Reply
   Emma Hå
   July 19, 2016 at 09:02

   Ja precis, det finns tusen anledningar till att jag inte gick ner i vikt just denna veckan. Men å andra sidan gick jag ju inte upp heller, och med tanke på måtten och hur jag mår så går det verkligen åt rätt håll! :D

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.