Vad är ett sponsrat inlägg?

I bloggen förekommer det ibland sponsrade inlägg. Det här är inlägg där jag har en överenskommelse med företaget jag skriver om, och jag får betalat för att skriva om dem. Detta räknas som reklam, och ska enligt lagen märkas ut. Därför är alla sponsrade inlägg tydligt märkta överst i inlägget med raden:

Inlägget presenteras i samarbete med [aktuellt företag]

Sponsrade inlägg är en förutsättning för att jag ska hålla bloggen vid liv, eftersom det är den största inkomstkällan, och det krävs för att betala webhotellet, domänen, samt all den tid jag lägger på att skapa material till bloggen, som är gratis för er att läsa. Jag har valt att jobba på det här sättet istället för att plottra ner hela sidan med banners och annonser som jag vet kan störa väldigt mycket när man läser. Jag ber er därför att inte se dessa inlägg som något negativt, utan som en positiv sak som gör det möjligt för mig att lägga tid och energi på att göra bloggen så bra som möjligt för er. Även jag måste betala räkningarna liksom.

Jag är alltid 100% ärlig även i sponsrade inlägg

Jag vill dock att det ska vara ytterst tydligt att bara för att inläggen är sponsrade så betyder det inte att jag skriver saker som inte stämmer. Redan i urvalsprocessen där jag väljer samarbetspartners så sker en sortering som gör att inga företag med unkna värderingar eller tveksamma metoder syns här. Om jag recenserar en produkt så är det alltid mina ärliga åsikter som framkommer, och jag väljer alltid partners som jag tror att även ni läsare skulle gilla. Ni kommer aldrig att få se nätcasinon eller bantningspiller här, ert förtroende är det viktigaste jag har.

Är du ett företag som vill inleda ett samarbete? Läs det här först!