lifestyle

Vägning – vecka 24

Vägning vecka 24

Jag har inte vägt mig på ett par veckor nu, men jag ligger kvar på min höga vikt runt ca 94 – 95 kg med lite variation för vätska och hormoner. Det känns inte helt kul faktiskt, och jag känner det i kläderna och ser det på bilder av mig själv. Jag är inte nöjd med den här kroppen. Så här såg mina mått ut i början av den här veckan:

  • Vikt: 95,6 kg
  • BMI: 33,5 (fetma)
  • Midjemått: 98 cm (bukfetma)
  • Midja/höftkvot: 0,80 (bukfetma)
  • Kroppsfett: 46,1% (fetma)

Att jag är tjock är med andra ord inget jag inbillar mig, utan alla parametrar som man kan mäta på mig säger att det här är på väg åt helt fel håll. Efter att ha slappat max under semesterns första vecka tänkte jag därför ta tillfället i akt att nu när jag är ledig komma in i lite nya, enkla rutiner när det gäller maten. Jag tar till ett koncept som jag testat förut med framgång: periodisk fasta och 2-ingrediens-rätter. Jag väljer helt enkelt ut ett kött och en grönsak och tillagar tillsammans.

Mer protein, mindre kolhydrater

Skillnaden är nu att jag tar till mig alla råd om ökat proteinbehov under kalorirestriktion och uppar mitt proteinintag. Kosten är därmed i grunden lchf eftersom jag valt bort allting med kolhydrater utom några ynka gram i grönsakerna. Men jag har inte lagt till mer fett utan mer protein istället. Det blir liksom en lowcarb-highprotein-diet som mer liknar fitnessatleternas mat än ketogen kost.

I vanliga fall när jag tränar hårt och ligger stabilt i vikt så äter försöker jag följa en diet med ca 150 g protein, 100 – 150 g fett och 200 – 300 g kolhydrater om dagen, totalt mellan 2500 och 3000 kcal. Då håller jag mig mätt genom hela dagen, har energi till träningen och tycker att maten är god. Nu har jag strypt intaget av kolhydrater eftersom det triggar mitt sötsug, dragit ner rejält på fettet till ungefär hälften, men behållit allt protein och tom försökt öka det något. 150 g protein motsvarar ca 1,6 g/kg kroppsvikt, mitt mål är att komma upp i 2 g/kg vilket motsvarar nästan 200 g protein.

Hur första dagen på den här dieten gick kommer ni få se imorgon i min första VLOGG! Japp, ni läste rätt. Har filmat och gjort en video som är ganska så utelämnande, och är fett nervös. Men den kommer upp imorgon och självklart kommer jag länka den här i bloggen så att ni inte missar den!

Du kan också prenumerera på min splitternya youtubekanal för att inte missa videon!

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.