Menu
lifestyle

Vägning – vecka 26

Vägning - vecka 26

Livet efter semestern

Idag tog min semester slut och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker om det eller inte. Å ena sidan så är det ju såklart tråkigt att få vardagen uppstyrd på någon annans villkor igen, men å andra sidan så har jag insett att jag lever ganska destruktivt utan rutiner. Jag sover oregelbundet, äter oregelbundet, tränat oregelbundet och dagarna flyter ihop i ett enda mos och tiden flyger förbi utan att jag känner att jag uträttar något.

Nu har ju jag verkligen hunnit med en hel del på semestern, men det känns liksom som om det verkliga livet är på paus, en känsla som jag inte är riktigt bekväm med. Det känns meningslöst att skapa någon form av rutin på semestern när en ändå ska riva upp den igen om ett par veckor. Så jag får nog sammanfatta med att semester är trevligt, men jag föredrar nog faktiskt att ha ett liv där jag slipper längta till semestern. Och det var faktiskt riktigt skönt att komma tillbaka till jobbet och få styra upp kaoset efter semestervikarierna, hehe.

Hur står det till med vikten?

Men som sagt blir även maten kaos under semestern. Jag har i princip enbart lagat olika varianter av det rätt som jag kommit att kalla “broccolejkon” – en kombination av tärnat bacon och broccoli som steks i kokosolja. Jag har varierat mig och slängt i zucchini, grönkål, spenat, gul lök, svamp och lite olika kryddor. I övrigt har det blivit massor av skräp, och massor av alkohol. Vikten står still men jag känner hur kroppen har tagit stryk. Det märks på mina energinivåer och mitt humör. Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan över ingenting och har svårt att tänka långsiktigt och ta bra beslut.

 • Vikt: 93,0 kg
 • BMI: 32,6
 • Midjemått: 95 cm
 • Midja/höft-kvot: 0,79
 • Kroppsfett: 44,4%

Som ni ser är det en liten marginal nedgång sedan jag vägde mig för två veckor sedan, men jag hyser ganska så stort hopp om att jag kan ta och styra upp det här nu när jag får tillbaka min vardag. Och tro det eller ej, men sommaren har ju knappt börjat! Nu väntar lugna dagar på jobbet, lunchpromenader i solen och sent kvällshäng med vänner. Och så har jag ju faktiskt en bonus-semestervecka till i slutet av juli som jag ska spendera med min familj. Det kommer att bli toppen!

Har du haft semester än?

Vägning - vecka 26

2 Comments

 • Hanna
  June 27, 2017 at 11:13

  Jag går på semester om två veckor. Har exakt tolv pass kvar och det är bara en enda lång nedräkning just nu. Jag behöver verkligen semester nu efter en ganska turbulent vår.

  Reply
  • Emma Hällbacka
   June 28, 2017 at 10:41

   Wow vad imponerad jag blir av din planering! ^^ Själv klarar jag aldrig att hålla den om jag planerar så långt… ha en skön semester! :D

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.