viktnedgång

Vägning – vecka 4

dsc_0054

Minus 0,7 kg

Den här veckan har vågen faktiskt börja krypa neråt så sakteliga, och visade på -0,7 kg. Det är fortfarande inget att hurra över, för jag vet att det ligger inom spannet för min månatliga hormonrelaterade viktpendling. Jag räknar med att ungefär 3 kg måste jag gå ner innan jag kan börja anta att jag faktiskt förbränner fett, och inte bara lagrar in eller kissar ut vätska. Men 0,7 kg är ju en bra bit på väg dit!

Det som framförallt har ändrats är att jag har ätit mycket bättre den här veckan, även om jag inte kaloriräknat den här veckan heller. Men det har varit mycket sallad och grytor, och har faktiskt ställt mig vid spisen flera gånger själv utan att låta sambon göra allt jobb haha. Mycket grönsaker har det blivit också, även om jag fortfarande inte kommit igång med mina smoothies igen. Det beror dock på att jag har några timmar kvar att putsa på min dyngsrytm: jag går ofta och lägger mig vid 12 – 01, alldeles för sent om jag ska hinna äta frukost innan det är dags för lunch.

dsc_0059

Målet för den här veckan

Jag har inte tagit några mått den här veckan, för jag tänker att det är bra att vila från det ibland. Men som sagt, vikten går neråt, jag äter nyttigt, har bra med energi och känner mig ändå ganska så nöjd med det hela. Målet denna veckan är att försöka äta mindre av det onyttiga också. Mindre socker och mindre koffein, och minst 2 dagar som är helt onyttighetsfria (jämfört med förra veckan då det enbart var en enda dag jag inte åt någon form av skräp).

Hoppas ni får en fin måndag!

You Might Also Like...

12 Comments

 • Reply
  Camilla Lind
  January 23, 2017 at 11:01 am

  Bra Emma! Fiffigt med små steg och små förändringar, det gör det absolut lättare att hålla långsiktigt tänker jag!
  Undrar lite varför smoothies är något du vill komma igång med? Nyfiken på anledningen 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 23, 2017 at 11:07 am

   Det är så gott 😀 Nä men jag vill äta frukost för jag vet att det är bra för leptinkänsligheten, plus är ett skitbra sätt att få i sig en massa saker som jag slänger i, som bär, gröna blad, olika pulver, extra protein etc. En samling för allt liksom. Men kan bara äta frukost om jag vaknar innan 8 för att det blir för tätt mellan målen annars, och jag prioriterar ALLTID sömn före frukost. Jag kommer ihåg den där känslan jag hade i sommar innan Varbergsloppet då jag åt regelbundet, inget skräp och smoothies varje morgon, hur jäkla BRA jag mådde och hur lycklig jag var. Jag vill dit igen.

 • Reply
  Clara
  January 23, 2017 at 12:46 pm

  Härligt Emma! Ett steg i taget 😊👌

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 23, 2017 at 1:02 pm

   Ja jag tänker lite så också 😀

 • Reply
  Åsa
  January 23, 2017 at 6:53 pm

  Jag tycker att du jobbar på så bra! Att skynda långsamt måste ju ändå vara a och o, tycker jag! Rom byggdes inte på en dag. 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 23, 2017 at 8:35 pm

   Tack 😀 ja jag tänker att det här ska ju hålla resten av livet, då får man ge det lite tid 🙂

 • Reply
  Martina
  January 23, 2017 at 11:37 pm

  Grönsaker är nog grejen! Man borde ju… Smart att ta en eller några onyttighetsfria dagar! …ofta tänker man ju att man ska sluta med allt onyttigt och det funkar ju sällan (inte för mig i alla fall…)
  Hur känns det för dig om du kör ett riktigt långt pass (för mig typ en-och-en-halv timme) – fortfarande sötsugen? Jag körde ett långt pass och i lördags och var inte godissugen på hela dagen. Det var ju liksom ändå lördag ju??? (men det löste sig på kvällskvisten så jag fick i mig lite lördagsgodis… 🙂 Jag hejar på dig!!!

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 24, 2017 at 9:54 am

   När jag tränar så brukar alltid godissuget ge med sig i några timmar 😀 Ytterligare en bra grej med att träna 😉 Speciellt efter hårda pass, som lopp eller sådana riktigt jobbiga intervallpass, då kan det ta flera timmar innan jag överhuvudtaget blir sugen på mat, än mindre godis. Exercise induced anorexia kallas fenomenet 🙂

 • Reply
  Hanna
  January 24, 2017 at 8:52 am

  Bra med små steg, det ska ju vara en varaktig förändring. 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 24, 2017 at 10:22 am

   Ja jag hoppas att det är rätt väg att gå 😀

 • Reply
  Mari
  January 24, 2017 at 5:37 pm

  Ett steg i taget, du är grym 🙂

  • Reply
   Emma Hällbacka
   January 24, 2017 at 9:35 pm

   Tack fina du! 😀

  Leave a Reply