hälsa

Vägning – vecka 9

Jag tänkte bara kika in och uppdatera er om hur det går för mig. Efter 3 veckors luftrörskatarr med efterföljande förkylning varav jag var sjukskriven 10 dagar, så känner jag äntligen att jag börjar återhämta mig. Men min kropp har tagit ganska så mycket stryk. Mitt immunförsvar är utmattat av alla virushärjningar och rundor med antiinflammatorisk medicin, och jag har fått massor av eksem och en kvardröjande hosta och trötthet i hela kroppen. Jag har inte tränat ett enda pass under hela februari, och klättrar på väggarna här hemma. På lördag tänkte jag dock försöka ta mig till gymmet för ett lugnt styrkepass. Längtar!

I perioder har jag haft noll aptit, och andra stunder har jag tröstätit mängder av skräpmat. På det stora hela har det blivit plus/minus noll på vågen, så jag är ändå nöjd. Det är faktiskt ganska fascinerande hur väl jag lyckas hålla min vikt trots alla möjliga svängningar i kostvanorna. Det är just det som är problemet dock, att ju längre en haft samma vikt desto svårare är det att ändra den, varken upp eller ner. Jag har vägt mellan 85 och 95 i över 5 år nu, och om jag någonsin ska lämna den har platån så är det liksom dags att börja göra något. Men här kommer iallafall veckans mått:

 • Vikt: 90,8 kg
 • BMI: 31,8
 • Midjemått: 94,3 cm
 • Midja/höft-kvot: 0,79
 • Kroppsfett: 42,7 %

Eftersom jag fyller 30 om en månad så har jag så sakteliga gått in i en existentiell kris. Är det verkligen här jag vill vara när jag blir vuxen på riktigt? (för ja, som 20+ har jag inte vart vuxen någonstans) Det finns många delar av mitt liv där jag önskar att jag gjort annorlunda val tidigare, men nu är det som det är och det tjänar liksom ingenting att gräma sig över det förflutna. Det enda som finns är framtiden, och den har jag ju all makt att påverka. Samtidigt som den här krisen sliter mitt sinne i tu så spirar en målmedvetenhet här inne som jag när vid varje chans jag får. Som jag redan kungjort i tidigare inlägg: 2018 är mitt och förändringarnas år. De första 30 åren var bara övning, nu börjar livet på riktigt!

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Madelene Gustavsson
  March 1, 2018 at 9:43 pm

  Ähhh, 40 är ju det nya 30 så du har 10 år till på dig att bli vuxen på riktigt. Ta´t lugnt! :).

 • Leave a Reply