Menu
lifestyle

Varifrån kommer sann inspiration?

Sann inspiration

Inspiration kan vara svårfångad

Få saker här i världen är så oförutsägbara som inspiration. Jag kan finna den i de allra simplaste ting, som en helt vanlig stiftpenna. Men den kan också vara omöjlig att locka fram, trots evigt scrollande bland sina favoriter på instagram. Det är en nyckfull substans, den där inspirationen. Jag tror snarare att det är ett state-of-mind. Men hur framkallar man den där känslan av att “så vill jag göra!”

Sann inspiration är en kreativ kraft

Ett vanligt sätt att söka inspiration är att välja en målbild och sedan söka upp människor, föremål, platser som passar ihop med vår målbild. Vi surfar runt på hashtags som kryllar av platta magar, färgglada drinkar och svallade lockar på kritvita stränder. Inspiration? Jag är inte säker. Visst kan det vara kul att drömma sig bort, men sann inspiration är en kreativ inre kraft som drar igång när vi vill skapa något. Vi ser något och vill göra vår egen variant, en bättre uppgradering av den platta bild vi inspirerats av. När den bilden får liv och djup i våra sinnen, vi omfamnar den och gör den till vår egen, då kommer den sanna inspirationen.

När någon banat upp stigen vill jag följa efter

När jag ser bilder på kvinnor som liknar mig själv blir jag inspirerad. När jag ser någon som sportar ett mål som ligger nära, men precis utom räckhåll, då suger det tag i mig och jag vill dit. När vanliga kvinnor åstadkommer saker, startar företag, blir framgångsrika i sociala medier, gör egna livsval bortom 9 – 5 villa-volvo-barn-normerna, och gör det på ett transperant sätt, då vill jag ta efter. Jag känner redan segerns sötma, jag vet att det är det här jag vill, och när jag ser en uppbanad väg så spritter det i benen – jag vill följa den!

Delad inspiration är dubbel inspiration

Människor som lämnat soffan för sina första steg i löpspåret, som upptäcker glädjen i träning för första gången, och glömmer allt var kalorier och personbästa heter, det inspirerar mig. När de berättar för mig hur lyriska de blir, att träning kunde kännas så HÄR! Alla underbara kommentarer jag får dagligen i mina sociala kanaler från kvinnor som vågar springa fast de är tjocka, som vågar använda sina tighta, färgglada kläder fast valkarna syns, som vågar anmäla sig till långlopp som de drömt om i åratal. Ni inspirerar mig så otroligt mycket, och varje gång jag funderar på om jag verkligen gjort rätt vägval här i livet så påminner ni mig om glädjen i att hjälpa er. Delad glädje är dubbel glädje, och jag delar min glädje med tusentals varje dag. Min glädje ökar tusenfalt av att ni inspireras av mig och delar med er tillbaka. Vilket team vi är va!

Sluta aldrig inspirera!

Fortsätt inspirera som ni gör, både ni som läser, ni som själva bloggar, och ni som kommenterar, skickar meddelanden och “like:ar”. Det finns inget som gör mig så full av tränings- och blogginspiration som när ni lämnar fotavtryck här och berättar vad jag gör för er genom att skriva som jag gör. Varje gång vi skickar inspirationen mellan oss så växer den, och det finns nog inga gränser för vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Två kvinnor som inspirerar mig

Det här inlägget blev visst lite oväntat sentimentalt, men jag kom liksom igång av att tänka på allt positivt som sker när människor utbyter inspiration med varandra, över gränserna som ålder, kroppsform, klass och geografi sätter. Vill ni har fler personer att inspireras av? Då vill jag att ni kollar in hos Camilla och Malin, två grymma tränande kvinnor, bloggare och kollegor till mig. Båda har kroppar som på ett eller annat sätt svikit dem, men det är två riktiga kämpar som inte låter sjukdomar stoppa dem. De ger allt, kämpar hårt – och resultaten kommer! De ger också i sin tur tips på sina favoriter i inspo-kategorin, om du inte kan få nog. Ett måste till fredagsmyset!

 

4 Comments

 • Hanna
  October 21, 2016 at 22:22

  Fantastiskt att läsa! Jag inspireras av personer som verkligen utmanar sig själv och tänjer på sina gränser oavsett vad det handlar om. Det som i mångas tycke är omöjligt att göra och att man går emot det och gör det ändå inspirerar mig. Du inspirerar mig!

  Reply
  • Emma Hällbacka
   October 22, 2016 at 12:03

   Tack vad fint att höra! <3

   Reply
 • Mari
  October 23, 2016 at 20:05

  Så bra skrivet. Så sant. Kloka du <3

  Reply
  • Emma Hällbacka
   October 24, 2016 at 10:00

   Tack fina du!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.