fitness

Veckans träning – vecka 30

Nu var det länge sedan vi körde en “veckans träning”. Jag tycker dom är så bra för att sammanfatta och utvärdera träningen under veckan som gått, så här kommer träningen under vecka 30!

  • Måndag: vila
  • Tisdag: Löpning (distans) 3 km på löpband + 5 x 5 marklyft (50 kg)
  • Onsdag: vila
  • Torsdag: vila
  • Fredag: Löpning (långpass med tempoökning) 90 min på löpband
  • Lördag: vila
  • Söndag: vila

Total träningstid: 2:17 h
Total löpdistans: 13,6 km

Som ni ser blev det bara två träningspass den här veckan men båda blev väldigt kvalitativa. Det första var 3 km i tävlingsfart följt av en radda marklyft som gav mig träningsvärk i baksida lår. Det andra passet var ett långpass som jag körde på löpband i fredags för att kunna hålla stenkoll på tempot. Jag körde först 60 minuter i långsam långpassfart, och tanken var egentligen att jag skulle fortsätta så i 90 minuter för att sen avsluta. Jag velade in i det sista men valde slutligen att öka tempot i 15 minuter till marathonfart. Därefter saktade jag in och joggade ytterligare 15 minuter. Det här var verkligen ett test av pannbenet, satan i gatan så jobbigt det var! Men jag tog mig igenom passet och jag är väldigt nöjd. För er som inte sett det så live-uppdaterade jag från hela passet på instagram stories, och nålade fast storyn på min profil. Gå in och kolla på @emmahallbacka under storyn “löpning” om ni vill se!

Planen för nästa vecka är att springa minst 20 kilometer varav minst ett långpass på 90 minuter eller längre. Jag har bestämt mig för att lägga den tunga styrketräningen åt sidan ett tag och nöja mig med tåhävningar och utfall som jag kör några stycken då och då under dagen när andan faller på. Jag har aldrig vart skadad av min löpning, men jag har ett par tuffa månader framför mig och vill inte börja min skadekarriär nu. Maran SKA springas, joggas, promeneras eller krypas – starta ska jag och jag tänker ge mig de bästa förutsättningarna som bara går. Så all fokus ska ligga på löpning, löpning och åter löpning men små inslag av prehab som inte tröttar ut löparmusklerna utan bara stärker dom.

Sen så har vi ju flytten till helgen, då kommer det ju blir en hel del kånkande av tunga grejer. Vardagsmotion i form av styrkträning som inte kan undvikas tyvärr, men belöningen blir ett helt nytt kvarter att springa min kvällsjogg i! Längtar så mycket att det gör ont faktiskt. Så där har vi planen för den här veckan. Det känns himla bra faktiskt, så nu är bara att tuta och köra. Marathon, här kommer jag!

Vad ska du träna i veckan?

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.