lifestyle

Veckans träning – vecka 43

Träningsschema Sylvesterloppet vecka 2

Då var två veckor på nya träningsschemat inför Sylvesterloppet gjorda! Hamnade efter lite pga förkylning, men tog igen förra veckans sista pass igår, så nu är jag i fas igen. Idag blir det vilodag och sedan kör jag veckans tre löparpass tre dagar i rad, för att vila hela helgen. Passar mig perfekt!

Mitt snabbaste distanspass

Passet som jag körde igår var ett snabbdistanspass, och egentligen pass 1 på förra veckan. Efter att ha vart i mindre bra form under helgen så var jag inställd på att det skulle bli tufft. Och visst var det inget glida runt och njutspringa, men det fanns ändå en viss njutning i det. Första kilometern gick som vanligt långsamt, men sedan fick jag fart. Och då fick jag verkligen FART!

Måltempot var 7:00 min/km, men jag lyckades hålla under det på alla kilometer utom den första. Varje kilometer gick dessutom snabbare än den förra, och jag fick en grymt snygg negativ split hela vägen. Sista kilometern gick i 6:15, vilket är bara några sekunder från min intervallfart. Och när jag sedan fick medvind på hemvägen och benen ännu inte var trötta, så spurtade jag som en gepard och tog långa älgakliv hela vägen in i mål i 5:00! Det är ganska coolt att jag, som ändå vant mig vid tanken på att jag alltid kommer vara en ganska långsam löpare, plötsligt har fått sån himla fart. Och det båda väldigt gott inför loppet på nyårsafton!

Jag är äntligen redo för fart

Jag tror att hemligheten ligger i att jag just inte haft bråttom att få upp farten. Jag har hittat en lugn lunk, tragglat på i spåret och fått in en bra teknik, jobbat med styrketräningen, fått kontakt med rumpan som driver steget, och långsamt vant min kropp vid ett löpande rörelsemönster utan att dra på mig några skador. Och nu när alla delar klaffar så kan jag börja ösa på med kräm, och istället för att knaka och gnissla så tar kroppen emot det med öppna armar. En fantastiskt känsla och jag känner mig så himla kapabel! Vem vet hur snabb jag kan bli nu?

Spara

Spara

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  October 31, 2017 at 09:20

  Älskar när man märker sådana där framsteg i löpningen! Heja dig!

 • Reply
  Therese
  October 31, 2017 at 10:09

  Men heja, vad grym du är! Det där med tålamod är ju inte så himla dumt :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 2, 2017 at 06:25

   Tack! :D ja tålamod är ju inte min starka sida, men skönt att se att det faktiskt lönar sig ^^

 • Reply
  Mia
  October 31, 2017 at 12:39

  Härligt Emma! Bra fokus och driv – det tar dig i mål <3

 • Reply
  Johanna
  October 31, 2017 at 14:30

  Kul, som du säger så tror jag också det är grunden du byggt som gör att det känns lättare att springa fort. Heja Dig :)

  • Reply
   Emma Hällbacka
   November 2, 2017 at 06:26

   Wohoo tack! ^^ Ja, en bra grund gör verkligen skillnad :D

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.